Daugavpilī piedāvā kļūt par Izglītības pārvaldes, DU, muzeja un M.Roko mākslas centra vadītāju „ēnām” 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.februārī Daugavpilī, tāpat kā visā valstī, notiks ikgadējā karjeras izglītības akcija „Ēnu diena”, paziņoja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pedagoģe – karjeras konsultante Santa Čeirāne.

Akcija tiks rīkota jau 14.reizi un tās ietvaros skolēni vairāku stundu garumā varēs apmeklēt jebkuru darbavietu un izprast kāda konkrēta darbinieka darba specifiku, jo šīs akcijas mērķis ir ļaut vidusskolēniem gūt priekšstatu par dažādām profesijām. Pieteikties dalībai „Ēnu dienā” var vortālā www.enudiena.lv, kur no šodienas, 22.janvāra, skolēni var pieteikties izvēlētajai vakancei. Šajā vortālā var iepazīties ar darbadevēju piedāvātajām vakancēm, tādējādi izmantojot iespēju kļūt par Valsts prezidenta, pašvaldības priekšsēdētāja, bērnu ārsta utt. „ēnu”.

Pēc S.Čeirānes vārdiem, vidusskolēni var pieteikties ne vairāk kā 3 vakancēm, turklāt izdarītā izvēlē ir jāpamato. Darbadevējam „ēna” jāapstiprina no 1. līdz 5.februārim.

Šogad īpaši aicina akcijā iesaistīties nozaru līderus un uzņēmējus, lai stiprinātu Latvijas jauniešu uzņēmību un iedvesmotu uzņēmējdarbībai. 

Pērn akcijas ietvaros bija pieejamas aptuveni 100 vakances, kuras piedāvāja valsts iestādes un privātstruktūras, dalībai akcijā bija pieteikušies 200 skolēni.

Uz 22.janvāri vislielāko vakanču skaitu (10) Daugavpilī piedāvā Izglītības pārvalde – interesenti var kļūt par pārvaldes vadītājas, psiholoģes, bibliotekāres, sabiedrisko attiecību speciālistes, jurista, projektu vadītāja „ēnu”.

Daugavpils 10.vidusskola piedāvā „ēnot” skolas direktori, psihologu, sociālo pedagogu vai personāla speciālistu, kopumā piedāvājot 6 vakances.

Daugavpils Universitāte (DU) piedāvā 5 vakances: skolēni var iepazīties ar DU rektora, viņa palīga, mārketinga direktora, projektu vadītāja u.c. darbu.

Marka Rotko mākslas centrs arī piedāvā 5 vakances, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs – 1 (skolēni var „ēnot” Centra vadītāju), Bērnu veselības centrā var iepazīties ar bērnu ķirurga un fizioterapeita darbu.

Daugavpils pilsētas dome šogad piedāvā 2 vakances: skolēnu var kļūt par pirmā vicemēra Jāņa Dukšinska un Attīstības departamenta Dainas Kriviņas „ēnu”.

Vienu vakanci piedāvā Pašvaldības policija, trīs vakances – Valsts policijas Latgales reģionālā pārvalde un Daugavpils tiesa.

No uzņēmējiem pagaidām vakances piedāvā tikai SIA „ANTARIS” (10) – interesenti var „ēnot” valdes locekli, galveno grāmatvedi, konditorejas fabrikas direktoru, pārdošanas menedžeri u.c.
 


Написать комментарий

Piedodiet, bet cilvēkam, kura vārdā nosaukts Mākslas centrs ir uzvārds ROTKO.