Ukrainas galvaspilsētā nogalināti jau pieci protestētāji

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā trešdien pieaugot protestiem un milicijas pretdarbībai, nogalināti pieci protestētāji, bet aptuveni 300 guvuši dažādus ievainojumus, atsaucoties uz protestētāju izveidoto ātrās medicīniskās palīdzības punktu, ziņo aģentūra AFP.

"Patlaban ir nogalināti jau pieci cilvēki. Savukārt kopš pusnakts ievainoto skaists sasniedzis aptuveni 300," protestantus atbalstošajam radio "Hromadske radio" norādījis medicīnas punkta koordinators Oļegs Musijs. Ukrainas ziņu portāls "Ukrainska Pravda" informē, ka vismaz četriem no pieciem mirušajiem bijušas šautas brūces.

Tikmēr Ukrainas ģenerālprokuratūra oficiāli apstiprinājusi divu cilvēku bojāeju.

Cilvēkus, kas gājuši bojā, piedaloties Ukrainas galvaspilsētā Kijevā notiekošajās protesta akcijās trešdien ar klusuma minūti godinājuši arī Pasaules ekonomikas forumā Davosā, Šveicē prestižā foruma viesi. Par to, atsaucoties uz Eiropas Parlamenta prezidenta Mārtina Šulča ierakstu viņa "Twitter" kontā, vēsta ārvalstu mediji.

Ap 19:30 pēc Latvijas laika viens no redzamākajiem protesta akciju līderiem Vitālijs Kļičko, uzrunājot protestētājus, teica, ka, ja Janukovičs nepiekāpsies, opozīcijas spēki dosies pretuzbrukumā.

Neatkarības laukumā pulcējušos mītiņotājus, opozīcijas politiķi Arsenijs Jaceņjuks un Oļegs Tjagņiboks stāsta, ka tikšanās ar prezidentu Janukoviču nav devusi nekādus rezultātus – uz opozīcijas lūgumu steidzami sasaukt Augstākās Radas sēdi, Janukovičs esot atbildējis, ka gatavojas ceturtdien izsaukt pie sevis premjeru Azarovu. Kad opozīcijas politiķi esot sapratuši, ka nav nekādu iespēju panākt vienošanos ar Janukoviču, viņi atvadījušies un devušies prom.


Написать комментарий