Irina Hakamada: Ukrainā par Eiropas Savienību vairs nerunā

foto: izvestia.ru
foto: izvestia.ru

Šodien Ukrainā par Eiropas Savienību neviens vairs nerunā, intervijā radio Baltkom paziņoja bijusī Krievijas politiķe Irina Hakamada. Pēc viņas teiktā, abas puses, kas ir iesaistītas Ukrainas notikumos, nespēj vienoties. "Ir nepieciešama trešā puse. Iespējams, biznesa elite, kura spētu apsēsties pie apaļā galda un noturēt sarunas starp varu un opozīciju," uzskata Hakamada.

"Eiropas Savienība vairs nav Ukrainas dienaskārtībā. Un arī atrisināt situāciju valstī ES nevar. Kremļa loma šajos notikumos ir neviennozīmīga, nav saprotams, ko Maskava vēlas - jebkādā veidā nepieļaut Ukrainas sabrukumu, vai arī tieši pretēji - to apēst," uzsvēra bijusī politiķe.

Hakamada uzsvēra, ka viņai visu laiku ir sajūta, ka ir iespējams pilsoņu karš. "Ja neparādīsies jauni spēlētāji, nenotiks efektīvas apaļā galda sarunas, tad Ukrainu gaida pilsoņu karš. Tomēr uzsvēršu, ka opozīcija un varas pārstāvji diezin vai spēs vienoties, jo Janukovičs patlaban neatkāpsies," uzsvēra Hakamada.

Pēc viņas teiktā, ir iespējams, ka šajā reizē uzvarēs varas agresīvā daļa, un tā spēs apspiest opozīciju. "Taču apspiest protesta akcijas viņi spēs tikai uz laiku, un tad Ukrainu gaida partizāņu karš," uzskata politiķe.


Написать комментарий