Janukovičs ticies ar opozīcijas līderiem

foto: ru.tsn.ua
foto: ru.tsn.ua

Turpinoties protestētāju un milicijas sadursmēm Kijevā, Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs trešdien tikās ar trim ietekmīgākajiem opozīcijas līderiem, ziņo LETA-AFP/KORRESPONDENT.NET/INTERFAX.

Janukovičs tikās ar opozīcijas partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") līderi Arsēniju Jaceņuku, bijušo pasaules čempionu boksā un opozīcijas partijas UDAR līderi Vitāliju Kļičko un Ukraiņu nacionālistu partijas Visukrainas savienība "Svoboda" ("Brīvība") parlamenta frakcijas vadītāju Oļegu Tjagņiboku.

Tikšanās laikā klāt bija arī ietekmīgās Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Andrejs Kļujevs, tieslietu ministre Jeļena Lukaša, kā arī prezidenta padomnieks Andrejs Portnovs.

Tikšanās ilgusi trīs stundas, un tajā spriests par politiskās krīzes noregulējumu, informē Janukoviča pārstāvji.

Opozīcijas līderi no prezidenta administrācijas prom devās, nesniedzot nekādus komentārus.

Taču trešdienas vakarā Kļičko, uzrunājot atbalstītājus Kijevas Neatkarības laukumā, pavēstīja, ka tikšanās laikā opozīcija nav saņēmusi atbildi uz jautājumu par iespējām izsludināt pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas.

Vienlaikus opozīcijas līderu un Janukoviča tikšanās laikā izskanējis ierosinājums sasaukt Augstākās radas sēdi ar mērķi atcelt 16.janvārī pieņemtos likumus, kas ierobežo demonstrāciju rīkošanu.

Kā atbalstītājiem Kijevā pavēstīja Jaceņuks, "mūsu pozīcija bija tāda, ka Janukovičam jāsasauc ārkārtas radas sēde. Viņš teica, ka izsauks [premjerministru Mikolu] Azarovu, un rīt turpināsim sarunas par likumu atcelšanu un Ministru kabineta atstādināšanu".
Janukovičs arī atzinis, ka jautājums par valdības atstādināšanu varētu tikt izskatīts tikai pēc Augstākās radas sēdes.


Написать комментарий