Kļičko aicina protestētājus nepieļaut padzīšanu no Maidana

foto: boxing.ru
foto: boxing.ru

Trešdienas vakarā Kijevas Neatkarības laukumā opozīcijas partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko aicināja protestētājus nepieļaut laukuma atbrīvošanu no protestētājiem, vēsta Ukrainas mediji.

"Šodien viņi grib attīrīt Maidanu, un mums ir jādara viss, lai tas nenotiktu. Ja prezidents nepiekāpsies, mēs rīt dosimies cīņā. Mums ir jāapkopo spēki," uzsvēra Kļičko.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Janukovičs varētu atrisināt saspringto situāciju bez asins izliešanas, ja viņš izsludinātu pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas.

Kļičko arī norādīja, ka, tiekoties ar Janukoviču, viņš uzsvēris, ka ir "gatavs radikālai rīcībai, ja prezidents neizpildīs Maidana prasības".
Ukrainas tuvināšanās Eiropas Savienībai ir jautājums , kas palicis otrajā plānā dodot vietu jautājumam par pirmstermiņa prezidenta vēlēšanām. Kļičko arī norādīja, ka  prezidents uz šiem jautājumiem nav atbildējis vien pieļāvis ministra kabineta atlaišanu.

Kļičko uzsvēra, ka jautājumu par vairāku sasāpējušu likumu, kas vērsti pret protesta akcijām un dalībniekiem atcelšanu joprojām tiek risināti. 

Opozīcijas partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") līderi Arsēnijs Jaceņuks un Ukraiņu nacionālistu partijas Visukrainas savienība "Svoboda" ("Brīvība") parlamenta frakcijas vadītājs Oļegs Tjagņiboks protestētājiem pastāstīja, ka tikšanās nav devusi nekādus rezultātus. Tādēļ opozīcija nolēmusi pasludināt valdošo varu par nelikumīgu un tiks vākti paraksti, lai apstiprinātu tautas atbalstu šiem lēmumiem.

Jaceņuks uzsvēra, ka opozīcija devusi varai 24 stundas, lai tiktu atrisināta politiskā krīze valstī, pēc tam protestētāji  veiks aktīvas darbības.


Написать комментарий