Tikai vienas mājas no 146 Daugavpils mājām, kurās jau ir notikušas sapulces, nolēma pārņemt īpašuma pārvaldīšanas tiesības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērnā gada nogalē Daugavpils DzKSU uzsāka vērienīgu kampaņu, kuras mērķis ir, lai daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji pārņemtu māju pārvaldīšanas tiesības (vai nodotu tās kādam citam pēc saviem ieskatiem), un justos kā pilnvērtīgi īpašnieki un izdevīgāk plānotu sava īpašuma uzturēšanas un apkalpošanas izdevumus.

Kā pastāstīja DzKSU, uz šo brīdi par īpašuma pārvaldīšanas tiesību pārņemšanu apkalpojošā organizācija jau ir sarīkojusi 146 sapulces atbilstošā māju skaitā. Tomēr vairāk nekā 70% gadījumos sapulces beidzās bez rezultāta nepietiekamā kvoruma dēļ.
DzKSU vadītājs Jevgeņijs Olenovs ar nožēlu konstatēja, ka lēmumu netiek pieņemti nepietiekamā kvoruma dēļ, jo bieži uz sapulcēm ierodas līdz 15 īpašniekiem.

Kā paskaidroja DzKSU, īpašuma pārvaldīšanas tiesību pārņemšana neparedz aptaujas procedūru, bet tikai īpašnieku kopsapulci, klātesot personīgi, par kuru īpašnieki tiek informēti iepriekš (vismaz 7 dienas iepriekš). DzKSU izpilddirektore Valentīna Dedele paskaidroja, ka ar likumu ir noteikta tikai viena īpašuma pārvaldīšanas tiesību pārņemšanas procedūra – kopsapulce, jo sapulcē kopā jāatrisina virkni svarīgu jautājumu.

Pēc stāvokļa uz 21. janvāri no 146 mājām, kurās ir notikušas sapulces, tikai vienas mājas iedzīvotāji pieņēma lēmumu par īpašuma pārvaldīšanas tiesību pārņemšanu. Iemesls paliek iepriekšējais – iedzīvotāji negrib uzņemties lielu atbildību par savu īpašumu.

Lai mainītu situāciju un stimulētu iedzīvotāju aktivitāti, pie šī jautājuma patlaban strādā gan pašvaldības un DzKSU speciālisti, gan aktīvie iedzīvotāji.    


Написать комментарий