Līksnā jau gatavojas mūsdienu latgaliešu mūzikas festivālam „Muzykys Skrytuļs”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Steidzamies paziņot, ka pēc divu gadu pārtraukuma šovasar Daugavpils novada Līksnas ciematā beidzot notiks ilgi gaidītais latgaliešu mūzikas festivāls „Muzykys Skrytuļs”. Par to tiek ziņots arī Daugavpils novada pašvaldības portālā.

Tieši tādēļ festivāla organizatori aicina visus šī pasākuma cienītājus savos plānotājos atzīmēt šī gada jūlija pirmās brīvdienas, tieši no 4. jūlija līdz 6. jūlijam, lai nepalaistu garām šo notikumu, kuru gaida ne tikai Latgalē, bet arī visā Latvijā.

Šogad visiem interesentiem atkal būs iespēja tikties kā jau ar pazīstamiem, tā arī jauniem mūziķiem, kuri rada mūziku dažādos žanros latgaliešu valodā vai saglabā tradicionālo mūziku, izmantojot mūsdienu aranžēšanas iespējas.

Kā uzsver pasākuma organizatori, kuru rīko Daugavpils novada domes Kultūras pārvalde un Līksnas pagasta pārvalde, festivāls nav komerciāls pasākums, un arī 2014. gadā tā devīze ir „Kruot var na tikai naudu”.

Atgādināsim, ka pirmais festivāls „Muzykys Skrytuļs” notika 2005. gadā, pēc tas veiksmīgi turpinājās divus gadus, bet pēc vairāku gadu pārtraukuma 2011. gadā notika ceturto reizi. 


Написать комментарий