Ir notikusi 2014. gadā pirmā Daugavpils novada jaunatnes lietu speciālistu sapulce

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

22. janvārī Daugavpils novada domē notika jaunajā gadā pirmā Daugavpils novada jaunatnes lietu speciālistu sapulce, kuras laikā atbildīgie par jaunatnes darbu praktiski no katra pagasta apsprieda jaunievedumus, kuri ietekmēs darbu 2014. gadā, kā arī paziņoja par tuvākajiem pasākumiem.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciāliste Santa Matisāne sāka sapulci ar paziņojumu par to, ka šogad budžeta samazinājuma dēļ jaunatnei nāksies atteikties no dažiem pasākumiem. Tā, iepriekš plānotais skrējiens par godu Lāčplēša dienai, kā arī gada pasākums „Gada balva”, diemžēl šogad nenotiks.

Turklāt S. Matisāne informēja, ka iepriekš pazīstamā jaunatnes programma „Youth in action” ir mainījusi savu nosaukumu uz „Erasmus+”, kā arī koncepciju, tomēr tas nenozīmē, ka jaunatne vairs nevarēs realizēt savas idejas un saņemt finansējumu.
Par vienu no apspriežamajiem pirmās sapulces jautājumiem kļuva „Jaunatnes ziemas sporta spēļu” rīkošanas vieta un laiks. Rezultātā tika nolemts, ka šim pasākumam piemērotākais datums ir 8. februāris, bet vieta – Silene.

Jāatzīmē, ka pirms ilgi gaidītajām ziemas sporta spēlēm, jaunatni gaida šādi pasākumi: „Strukturētais dialogs” ar politiķiem, kurš notiks Daugavpils novada Kultūras centrā 24. janvārī no 10:00 līdz 12:00 un „Jaunatnes sadraudzības vakars” retro stilā Medumu pagastā plkst. 18:00.

Savukārt Maļinovas pagasta jaunieši 24. janvāra vakarā plāno Studenta dienas pasākumu. Jāsaka, ka visiem interesentiem ir pietiekami liela izvēle, kā pavadīt šīs nedēļas nogali, tādēļ ar izvēli jāpasteidzas.


Написать комментарий