Daugavpils centrā pilnā gaitā notiek sniega kalniņa veidošana

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 22. janvārī Daugavpils Centrālajā parkā sāka veidot sniega kalniņu: kā jau solīja Daugavpils domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, sniegu kalniņam sagatavo uz vietas.

Divi sniega lielgabali, kuri ražo sniegu, strādās arī visu ceturtdienu, kā rezultātā tiek plānots izveidot uzreiz trīs nobrauktuves, viena no kurām tiks paredzēta vismazākajiem, viena būs parasta nobrauktuve, bet trešā – ekstrēma cienītājiem.

Tāpat atzīmēsim, ka no pirmdienas ir sākusies slidotavas uzliešana Kandavas ielā pie Sporta skolas. Lai ledus būtu kvalitatīvs, slidotavu nolej vairākās kārtās, turklāt ar karstu ūdeni.

Te arī pērn tika uzlietas divas slidotavas, kuras apmeklēja ne tikai bērni, bet arī pieaugušie, kā arī ģimenes ar maziem bērniem. Tiek plānots, ka ledus būs gatavs slidošanai jau ceturtdien. Arī šogad slidotava būs apgaismota līdz plkst. 22:00, bet pārģērbties varēs skolas telpās.

Tādējādi nedēļas nogalē Daugavpils centrā, neskatoties uz īsta sniega trūkumu, parādīsies sniega kalniņš, kā arī slidotava. Atliek vien cerēt, ka sals nedaudz mazināsies, lai pilsētnieki un pilsētas viesi varētu pilnvērtīgi baudīt ziemas priekus, jo šogad dome īpaši cenšas pilsētas iedzīvotājiem sagādāt brīvā laika pavadīšanas iespējas.  



Написать комментарий