Rinkēvičs: Ukrainas politiskajai vadībai jādara viss iespējamais, lai atrisinātu krīzi miermīlīgā ceļā

foto: balticexport.com
foto: balticexport.com

Ukrainas politiskajai vadībai jādara viss iespējamais, lai atrisinātu politisko krīzi valstī miermīlīgā ceļā, iesaistot dialogā visas ieinteresētās puses, ceturtdien ārpolitikas debatēs Saeimā pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

"Šajās dienās Kijevas ielās notiek sadursmes starp protestētājiem un tiesībsargājošām iestādēm, un tas novedis pie asinsizliešanas, kam esam izteikuši stingru nosodījumu. Ukrainas politiskajai vadībai jādara viss iespējamais, lai atrisinātu politisko krīzi valstī miermīlīgā ceļā, iesaistot dialogā visas ieinteresētās puses," uzsvēra ministrs.

Viņš arī pauda, ka situācijas eskalācijas gadījumā netiek izslēgta iespēja, ka no Eiropas Savienības (ES) sekos arī bargāks signāls un tiks piemērotas ierobežotas sankcijas pret Ukrainu.

Savā runā viņš arī norādīja, ka ES durvis Ukrainai paliek atvērtas.

"Esmu pārliecināts, ka Ukrainas nākotne ir ciešā sadarbībā ar Eiropas valstīm, pie kurām Ukraina un tās tauta ir piederīga gadsimtiem, tādēļ Ukrainas valdībai un tautai novēlu pieņemt lēmumu, kas atbilst tās patiesajām ilgtermiņa interesēm," sacīja ministrs.

Viņa vērtējumā, pēdējo mēnešu notikumi Kijevā un citās pilsētās liecina par arvien pieaugošu pilsoniskās sabiedrības briedumu un vēlmi veidot citu nākotni.

"Es aicinu Ukrainas valdību sniegt iespēju viedokļa paušanai pilsoniskajai sabiedrībai un pielikt visas pūles, lai prezidenta vēlēšanas 2015.gada sākumā notiktu atbilstoši Eiropā pieņemtajiem demokrātijas un vēlēšanu standartiem," akcentēja ministrs.

Trešdien tiekoties ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Olijņiku, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs paudis satraukumu par vardarbības uzliesmojumu Ukrainā, ziņo LETA.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā informēja, ka Pildegovičs Ukrainas vēstnieku šodien uzaicinājis uz sarunu saistībā ar sadursmēm starp protestētājiem un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem, kas ir novedušas pie asinsizliešanas un cilvēku upuriem.
Tikšanās laikā valsts sekretārs paudis satraukumu par situācijas saasināšanos un izteicis nosodījumu vardarbībai Kijevā.


Написать комментарий