Dombrava: Krievijas imperiālās ambīcijas rada vislielāko drošības apdraudējumu Latvijai

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Krievijas imperiālās ambīcijas un agresīvā ārpolitika rada vislielāko drošības apdraudējumu Latvijai, ceturtdien ārpolitikas debatēs uzsvēra parlamentārietis Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), ziņo LETA.

Politiķis kritizēja ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (RP) ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā, jo, to lasot, rodoties "īpatnējs iespaids, ka pasaule it kā ir tā pati, bet realitāte ir cita".

Pēc Dombravas domām, "būtu vērtīgi pārstāt sapņot, atmest pārspīlēti politkorektās un lišķīgās frāzes, kuras caurstrāvo šo ziņojumu" un novērtēti reālo situāciju pagājušajā gadā.

"Krievijas agresīvā ārpolitika ir apdraudējums visam mūsu reģionam, tāpēc Latvijas interesēs būtu spert soļus, lai impērijas atjaunošana neizdotos un Krievija veidotos par normālu, eiropeisku valsti, ar kuru Latvija varētu veidot cieņpilnas attiecības," uzskata Dombrava.

Politiķis pauda, ka svarīgs uzdevums ir īstenot Baltijas un ziemeļvalstu ciešāku integrāciju. Tas gan nozīmētu, ka reizēm varētu nākties rīkoties pret mūsu "īstermiņa ekonomiskajām interesēm, ja ilgtermiņā tas nostiprina ciešāku politisko sadarbību".

Viņš skaidroja, ka, piemēram, ja Krievija politisku motīvu dēļ aizliedz Lietuvas piena produktu importu, tad ir "jāsolidarizējas ar kaimiņiem pret netaisnību". Tātad jāpalīdz kaimiņiem segt zaudējumus vai arī pašiem ir jānosaka īslaicīgs piena produktu eksporta liegums. Savukārt zaudējumus, kas rodas ražotājiem šajā periodā, būtu jāsedz no valsts budžeta, norādīja deputāts.

Kā ziņots, Saeimas sēdē ceturtdien norisinās ikgadējās ārpolitikas debates, kuras ar ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un ES jautājumos atklāja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).


Написать комментарий