Publiskās apspriešanas rezultāti: Lociku ciemā, visdrīzāk, izcirtīs kokus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka Lociku ciema (Naujenes pagasts) iedzīvotāji no 2013.gada 12.decembra līdz 2014.gada 2.janvārim varēja piedalīties publiskajā apspriešanā par koku izciršanu.

Šodien, 23.janvārī, Tautsaimniecības komitejas sēdē Naujenes pagasta pārvaldes zemes ierīcības inženieris Raimonds Užulis pastāstīja, ka 6 bērzu, kuri aug pretī daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām Vienības ielā 3, izciršanas publisko apspriešanu Naujenes pagasta pārvalde organizēja saskaņā ar 2012.gada 2.maija Ministru kabineta noteikumiem „Par koku ciršanu ārpus meža”, kā arī saskaņā ar Daugavpils novada domes 2013.gada 31.maija saistošajiem noteikumiem „Par koku ciršanu ārpus meža Daugavpils novada administratīvajā teritorijā”.

„Saņemts Lociku ciema iedzīvotāju iesniegums, kurā viņi ziņo, ka vēlas saglabāt 6 bērzus, saskaņā ar saistošajiem noteikumiem bijām organizējuši publisko apspriešanu, kas notika triju nedēļu laikā un saņēmām vienu rakstveida atsauksmi par to, ka iebildumu pret koku izciršanu nav.

Patlaban tiek izstrādāts Lociku ciema ielu rekonstrukcijas projekts, kas paredz šo koku izciršanu, jo tiek plānots iekārtot un paplašināt stāvlaukumu, tādēļ koku saglabāšanai nav iemesla”, paskaidroja R.Užulis.

Jāpiebilst, ka gala lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts nākamceturtdien, 30.janvārī, Daugavpils novada domes deputātu kārtējā sēdē.


Написать комментарий