Marka Rotko mākslas centrs aicina uz slavenā keramiķa P.Martinsona dzimšanas dienai veltītu pasākumu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Otrdien, 28.janvārī, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicina māksliniekus un mākslas pielūdzējus uz tikšanos un kopīgām sarunām ar simbolisku nosaukumu „Attiecību māksla”, kas veltīta keramiķim un novadniekam Pēterim Martinsonam.

Šajā dienā keramiķis svinētu 83.dzimšanas dienu. Viņš aizgāja mūžībā pagājušā gada augustā, tā arī nepaspējot piedalīties Starptautiskajā keramiķu simpozijā „LANDescape”, kuram ļoti gatavojām.

Uz tikšanos aicina ne tikai māksliniekus un keramiķus, bet arī visus mākslas cienītājus. Keramiķa dzimšanas dienā atmiņās par kopīgi piedzīvoto, pārdomās par viņa personību un daiļradi, kā arī skatījumā par tuprmāko P. Martinsona vārda iemūžināšanu dalīsies ilggadējs keramiķa draugs un domubiedrs, arhitekts un mākslinieks Ivars Bumbieris un viena no viņa profesionālās darbības mūzām – mākslas zinātniece Ruta Čaupova.

Pēteris Martinsons ir teicis, ka keramiķim, pirmkārt, ir jāsadraudzējas ar materiālu, jo tas ir dzīvs, ir jānodibina labas attiecības ar to un tikai tad var iet tālāk. P. Martinsona cilvēciskā un mākslinieciskā daudzpusīguma apliecinājums ir radošā un profesionālā sadarbība ar dažādu jomu un interešu pārstāvjiem, bet vēl izteiktāk – attiecības ar dažādiem keramikas materiāliem (māls, akmensmasa, porcelāns, šamots).

Patlaban Marka Rotko mākslas centrā apskatāma keramiķa un grafiķa P.Martinsona aptuveni 300 mākslas darbu izstāde „Spēles”. Savu darbu kolekciju mākslas centram viņš uzdāvināja neilgi pirms nāves, uzskatot, ka tā ir labākā vieta „viņa bērniem” – mākslas darbiem. Daugavpilī plāno atvērt Martinsona namu, lai iemūžinātu atmiņas par šo talantīgu cilvēku.

Tematiskā tikšanās Marka Rotko mākslas centrā notiks 28.janvārī plkst.15:00.


Написать комментарий