Deputātiem nebija iebildumu pret pašvaldības iestāžu vadītāju darba algām

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

23.janvārī Daugavpils pilsētas domes deputāti bez papildjautājumiem, bet ar dažiem grozījumiem, apstiprināja pašvaldības iestāžu vadītāju darba algas, neskatoties uz to, ka pirms pašvaldību vēlēšanām daļa deputātu runāja par dažu iestāžu vadītāju darba algu nesamērīgumu ar viņu pienākumiem.

Šogad no 18 Domes apakšstruktūru vadītāju darba algām tiks palielinātas divu Domes apakšstruktūru vadītāju – Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja vadītājas (450 latu jeb 640 eiro vietā viņa saņems 740 eiro) un Daugavpils pilsētas glābšanas dienesta vadītāja (300 latu jeb 427 eiro vietā viņš saņems 499 eiro) darba algas. Pārējo apakšstruktūru vadītāju darba algas pēc konvertēšanas eiro valūtā tiks noapaļotas uz augšu un pieaugs par nepilnu eiro.

Pirms kāda laika Finanšu komitejas sēdes gaitā deputātiem paziņoja, ka valsts ir noteikusi atsevišķu amatu minimālās un maksimālās darba algas apmēru, taču jautājums, kādi kritēriji tiek ņemti vērā, nosakot darba algas apmēru, palika neatbildēts.

Jāatzīmē, ka deputātu apstiprinātajā sarakstā nav iekļautas pašvaldības kapitālsabiedrību vadītāju darba algas, t.i., tos deputāti neapstiprina. Sakarā ar to, ka pašvaldības uzņēmumu ierēdņu un darbinieku darba algas saskaņā ar likumu ir publiski pieejamas, portāls sameklēja informāciju par iestāžu vadītāju darba algām, kuras parasti visvairāk interesē pilsētniekus.

SIA „DDzKSU” vadītāja darba alga ir 1 005,12 eiro (neto), PAS „Daugavpils siltumtīkli”- 1 410,89 eiro (neto), SIA „Daugavpils ūdens” valdes locekļa - 1 410,04 eiro. SIA „Daugavpils lidosta” valdes loceklis decembrī saņēma darba algu 433,09 eiro apmērā, SIA „Daugavpils autobusu parks” valdes loceklis – 1 122,15 (neto), bijušās AS „Tramvaju uzņēmums”, pašreizējās AS „Daugavpils satiksme” vadītājs – 971,08 eiro (neto), PSIA „Parkings-D” vadītājs – 592,83 eiro (neto).


Написать комментарий