Jauna JAK sezona Daugavpilī: Par pārmaiņu laiku, ziņām, kuras neviens neskatās, un kokteili „Lociku lidlauks”

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Neskatoties uz aukstu laiku, ceturtdien, 23.janvārī, Daugavpils teātra lielajā zālē bija karsti: šeit startēja Jautro un atjautīgo kluba (JAK) Latgales līgas jaunā sezona, kuras moto ir „Pārmaiņu laiks”.

Par iekļūšanu finālā cīnījās 3 komandas: 3.vidusskolas komanda „Next”, 15.vidusskolas komanda ar oriģinālu nosaukumu „Josiks” un jauniešu izlase „Dvor v zakone”.

Spēles sākumā JAK Latgales līgas ilggadēji vadītāji Aleksandrs Komarovs un Aleksandrs Grišakovs atzīmēja, ka visas komandas ir pastāvīgi JAK spēlētāji. Tomēr 3.vidusskolas meiteņu komanda spēlēja citā sastāvā. No veciem spēlētājiem bija palicis tikai nepārspējamais Jēkabs, kurš pēc aktrises Veras Hramņikovas vārdiem, ir ļoti spilgta personība.

Pusfināla spēli tiesāja kompetenta žūrija – Daugavpils teātra aktieri Vera Hramņikova un Viktors Jancevičs, uzņēmējs Aleksandrs Barbakadze, pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis, Daugavpils izlases „Naša” pārstāvis Maksims Matvejevs, bet žūrijas priekšsēdētājs bija Vjačeslavs Širjakovs.

Daļa pusfināla dalībnieku joku nebija īsti smieklīga, tika izmantoti citu autoru materiāli, kuri sen kļuvuši par anekdotēm.

Tomēr ļoti iepriecināja skolēnu uzstāšanās, kuri labi pārzina pilsētā un pasaulē notiekošo. 3.vidusskolas komandai „Next” nedaudz pietrūka viegluma, bet viņi uzstājās diezgan labi. Spēles beigās žūrijas loceklis V.Jancevičs atzīmēja, ka jaunieši centās no visa spēka. Skatītāji novērtēja viņu jokus par resno puiku, kurš šaujas laukā no akvaparka atrakcijas, eksāmenu angļu valodā un pilsētas televīzijas ziņām, kuras neviens neskatās. Tāpat viņi bija vienīgā komanda, kura dalībai savā priekšnesumā aicināja žūrijas priekšsēdētāju.

Finālā iekļuvusī 15.vidusskolas komanda bija uzdevuma augstumos. Viņu joki bija aktuāli, bija jūtams, ka skolēni zina, kas notiek pilsētā: piemēram, „Daugavpilī ir lielas pārmaiņas: čigānietes tirgo visur, izņemot autoostu”. Tika pieminēta arī Grīva, Kalkūnes ciems, „kurā Daugavpils radio klausās tie, kuriem nav interneta”.
Par pirmā pusfināla uzvarētājiem kļuva jauniešu izlase „Dvor v zakone”, kura JAK Latgales līgā spēlē jau ilgu laiku. Viņu uzstāšanās vienmēr bija jautra un asprātīga, bet dažreiz pārāk abstrakta. Jaunieši ļoti labi parādīja sevi sarežģītākajā konkursā - foto iesildīšanās.
Viņu Mājas darbu gandrīz visi žūrijas locekļi novērtēja ar augstāko atzīmi. Jaunieši jokoja par celtnieku, kas liek tramvaja sliedes pie Baltā gulbja, par kokteili „Lociku lidlauks” ar nezināmām sastāvdaļām, veica aptauju par autoceļu stāvokli un ieteica skatīties zem kājām un biežāk problēmas uztvert nenopietni.
Saskaņā ar JAK noteikumiem, finālā nonāks divas labākās katra pusfināla komandas. Šoreiz par labākajām tika atzītas komanda „Dvor v zakone” (17,5 balles) un 15.vidusskolas komanda „Josiks” (16,2 balles). Trešo vietu ieņēma komanda „Next” (15,2 balles).



Написать комментарий