ASV un Kanādas kinokritiķi atdeva prēmiju „Chritics Choise” filmai „12 verdzības gadi”

foto: vm.ru
foto: vm.ru

ASV un Kanādas televīzijas un kinokritiķu asociācija, kura kopš 1995. gada pasniedz prēmiju „Critics Choice”, izdalīja savas balvas. 

Galveno balvu kritiķi atdeva režisora Stīva Makvīna filmai „12 verdzības gadi”. Bez galvenās balvas filma ir atzīmēta nominācijā „labākais adaptētais scenārijs”.

Lielāko statuešu skaitu – septiņas ieguva Alfonso Kuarona filma „Gravitācija”. Filma uzvarēja nominācijā „labākā filma fantastikas/šausmu žanrā”, bet galvenās lomas tēlotāja Sandra Buloka ieguva labākās aktrises prēmiju. Tāpat kritiķi pēc 2013. gada rezultātiem atzina par labākajiem filmas režisoru, operatoru, montažieri un komponistu, – ziņo eurosmi.ru.

Metjū Makkonali par filmēšanos „Dallasas pircēju klubā” un Keita Blanšeta par piedalīšanos filmā „Jasmīne” nosaukti par labākajiem pirmā plāna aktieriem. Nominācijā „labākā komēdija” uzvarēja filma „Amerikāņu afēra”.

„Critics Choice” prēmiju sauc par galvenās Amerikas kino prēmijas „Oskars” mēģinājumu. Laureāti, kurus apbalvo kritiķi, gandrīz vienmēr saņem „Oskara” statueti.

 


Написать комментарий