Brīdina par stipru salu gaidāmajās brīvdienās

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Brīvdienās Latvijas austrumu rajonos gaidāms stiprs sals - gaisa temperatūra pazemināsies līdz -25 grādiem pēc Celsija, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Stabils sals Latvijā valda jau gandrīz divas nedēļas. Diennakts vidējā gaisa temperatūra ir krietni zem normas un 23.janvārī, Zosēnos tā bija pat 12,4 grādus zem normas.

Arī nākamajās septiņās dienās būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas – teritorijas lielākajā daļā saglabāsies kailsals, jo sniega sega tikai dažviet sasniedz 4-7 cm biezumu, prognozē sinoptiķi.

Brīvdienās sals vēl pat pastiprināsies, jo mākoņu aizvien būs maz, pierims arī vējš – Latvijas austrumu rajonos naktīs termometra stabiņš jau noslīdēs līdz -25 grādu atzīmei. Arī dienas būs vēsas, gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz -8...-13 grādiem, austrumu rajonos pat tikai līdz -11...-16 grādiem.

Darba nedēļā no rietumiem mākoņu daudzums jau nedaudz palielināsies; pastiprināsies arī austrumu, dienvidaustrumu vējš, brāzmās sasniedzot 15-18 m/s. Tādēļ, lai arī gaisa temperatūra vairs nepazemināsies līdz -25 grādiem, tādēļ temperatūra arvien šķitīs ļoti zema.

Pastāv iespējamība, ka Latviju nākamās nedēļas otrajā pusē sasniegs arī nokrišņu zona, ceturtdien un piektdien nesot nelielu sniegu, tomēr, ja anticiklona atkāpšanās uz austrumiem nenotiks tik ātri, kā prognozējam šobrīd, sniegs Latvijas teritoriju var arī nesasniegt.

Sadaļā Laika ziņas - ik dienas raksti par gaidāmo laiku, ērts apdzīvoto vietu meklēšanas rīks, un precīza informācija par gaisa temperatūru, vēja ātrumu un virzienu, iespējamajiem nokrišņiem un gaisa spiedienu.


Написать комментарий