Ievērojama Daugavpils novada budžeta daļa tiks novirzīta izglītības, kultūras un sporta jomām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

23.janvārī Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja pirmo reizi skatīja 2014.gada budžeta projektu. Jāsaka, Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes vadītāja un minētās komitejas locekļi budžeta projektu atzina par visai veiksmīgu.

„Pie budžeta projekta strādājām kopš 2013.gada novembra, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, kad tāmes tika saskaņotas ar visu jomu – izglītības, kultūras, sporta, jaunatnes lietu jomas utt. pārstāvjiem. Manuprāt, budžets ir visai veiksmīgs, jo pēc tā saskaņošanas ar dažādu jomu pārstāvjiem, budžets gandrīz netika grozīts”, paziņoja Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne.

„Bez valsts mērķdotācijām ieņēmumu daļā ieplānoti 20 621 344 eiro. Izglītības joma veido lielāko budžeta daļu – 34%, jo Daugavpils novadā tiek realizēts liels projekts, kura ietvaros notiek izglītības iestāžu rekonstrukcija. Savukārt mazāko budžeta daļu veido atpūtas un reliģijas jomas – 7%.

Vēlos informēt, ka budžetā izglītības jomai pamatlīdzekļi ir paredzēti sekojošiem darbiem: Špoģu Mūzikas un mākslas skolas vajadzībām tiks iegādātas digitālās klavieres, Špoģu vidusskolā notiks dizaina izstrāde, tiks iegādāts dators, Vaboles vidusskolas vajadzībām tiks iegādātas mēbeles un izstrādāts tehniskais projekts, Birznieku pamatskolā notiks sporta zāles remonts, Nīcgales pirmsskolas izglītības iestādē tiks nomainīti logi, Nīcgales pamatskolā tiks nomainītas ārdurvis, iegādāti 5 datori, Randenes pamatskolā tiks ierīkota ugunsdrošības sistēma, Kalkūnes pagasta pirmsskolas izglītības iestādē notiks telpu remonts, Skrudalienas pamatskolā plānots ūdens atdzelžošanas iekārtas remonts, logu nomaiņa divos kabinetos, elektroinstalācijas remonts, Silenes pamatskolā veiks aktu zāles remontu, Tabores pamatskolā notiks elektroinstalācijas nomaiņa, aktu un sporta zāles remonts, Naujenes pagasta pirmsskolas izglītības iestādē „Rūķītis” notiks elektropieslēguma ierīkošana, Lāču pamatskolas vajadzībām iegādāsies virtuves aprīkojumu un autobusu skolēnu pārvadāšanai, Naujenes pamatskolas vajadzībām iegādāsies 10 datorus, 4 skolas solu un krēslu komplektus, Naujenes Mūzikas un mākslas skolas vajadzībām iegādāsies mūzikas instrumentus, Biķernieku pamatskolas vajadzībām – mēbeles un zāles pļāvēju, Kalupes pirmsskolas izglītības iestādei – mēbeles, Medumu pamatskolā ierīkos ugunsdrošības signalizāciju, nomainīs logus un durvis, veiks kosmētisko remontu, Sventes vidusskolas vajadzībām iegādāsies 5 datorus, Zemgales vidusskolā ierīkos ugunsdrošības signalizāciju”, paziņoja I.Timšāne.

Jāatzīmē, ka 2014.gadā Daugavpils novadā tiks turpināta vairāku ES projektu realizēšana un tiks uzsākti jauni ES projekti.

„Runājot par kultūras jomas finansējumu, jāsaka, ka grāmatu iegādei Daugavpils novada bibliotēku vajadzībām esam paredzējuši vairāk nekā 15 tūkst. latu (jeb vairāk nekā 21 tūkst. eiro).

Savukārt kultūras, atpūtas, sporta un jaunatnes lietu jomā 2014.gadā ieplānota vairāku ES projektu īstenošana, kuru ietvaros tiks iegādātas dekorācijas Ambeļu kultūras nama vajadzībām, estrādes būvniecība Taborē, Tabores pagastā. Tāpat plānots atjaunot vēsturisko vecticībnieku ēku Slitušķos, realizēt pārrobežu projektu „Health is Wealth”, projektus „Employ Youth” un „The reveal of old towns and cities”.

Izskatot kultūras iestāžu pieprasījumus, nolēmām atbalstīt Ambeļu pagasta bibliotēkas un Biķernieku pagasta Kultūras nama pieprasījumus par datoru iegādi, Demenes pagasta pārvaldes pieprasījumu par sporta balvām domātā skatloga uzstādīšanu, grāmatu plaukta uzstādīšanu bibliotēkā, Kalupes pagasta pieprasījumu par futbola vārtu iegādi, Kalupes pagasta bibliotēkas pieprasījumu par datora iegādi, Naujenes pagasta pārvaldes pieprasījumu par procesora iegādi un neliela remonta veikšanu Tautas namā, par skaņu aparatūras iegādi Naujenes pagasta Jauniešu iniciatīvas un sporta centram, Naujenes kultūras centra pieprasījumu par ugunsdrošības signalizācijas ierīkošanu, akordeona iegādi Nīcgales kultūras nama vajadzībām, Salienas pagasta pārvaldes pieprasījumu par datora iegādi darbam ar jaunatni un Kultūras nama ūdens noteku cauruļu remontu, Skrudalienas pagasta pārvaldes pieprasījumu par datora iegādi darbam ar jaunatni, Tabores pagasta Kultūras nama darbinieka pieprasījumu par datora iegādi, Vaboles pagasta pārvaldes pieprasījumu par datora iegādi bibliotēkai un fotoaparāta iegādi darbam ar jaunatni, kā arī muzeja un bibliotēkas iekšējo tīklu rekonstrukcijai, elektroinstalācijas rekonstrukcijai, Vecsalienas pagasta pārvaldes pieprasījumu par datora iegādi darbam ar jaunatni, par Višķu pagasta stadiona uzturēšanu, par skaņas un gaismas sistēmu iegādi, 3 datoru iegādi Kultūras centra vajadzībām, Naujenes Novadpētniecības muzeja pieprasījumu par zāles pļāvēja iegādi, par aprīkojuma iegādi rakstveida kopoto rakstu glabāšanai, siltumizolācijas ierīkošanu Kultūras centrā, par dīķa ierīkošanu pie J.Raiņa mājas Berķenelē, Amatniecības un radošās izglītības centra izveidi Vaboles pagastā”, pastāstīja I.Timšāne.

Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas locekļi nez ilgas diskusijas atbalstīja šo budžeta projektu un nodeva to izskatīšanai novada domes deputātu sēdē nākamceturtdien, 30.janvārī.


Написать комментарий