Britu RSA grupa plāno pārdot 'Baltu' un citus Austrumeiropas uzņēmumus

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Britu apdrošināšanas milzis "RSA Insurance Group" (RSA), kas pēdējo mēnešu laikā nonācis finanšu grūtībās, plāno pārdot savus īpašumus centrālajā un Austrumeiropā, vēsta "Bloomberg".

Uzņēmumu pārdošanai RSA grasās nolīgt Šveices banku "UBS". Atsaucoties uz avotiem, kas ir informēti par apdrošināšanas grupas plāniem, "Bloomberg" raksta, ka realizējamo īpašumu sarakstā ir "Link4" Polijā un "Balta" Latvijā.

RSA nepieciešami finanšu līdzekļi: pērnā gada nogalē biržā kotētais uzņēmums informēja investorus par gaidāmu peļņas kritumu, tāpat apdrošināšanas kompānijai nācās ieguldīt 200 miljonus Lielbritānijas mārciņu (243 miljonus eiro) tās Īrijas atzarā. Uzņēmuma izpilddirektors Saimons Lī atstāja amatu, bet uzņēmuma valde pašlaik apsverot visas iespējas kapitāla pietiekamības nodrošināšanai.

Šie notikumi 2013.gadā veicnājuši RSA tirgus vērtības sarukšanu par vairāk nekā 1,3 miljardiem mārciņu (1,6 miljardiem eiro). Aģentūra "Standard&Poor" samazināja RSA kredītreitingu līdz vērtējumam "A-".

RSA strādā 32 valstīs un astoņos gados tā iegādājusies vairāk nekā 60 kompānijas, Centrālajā un Austrumeiropā tā darbojas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā, Krievijā un Čehijā.


Написать комментарий