Daugavpilī pieņemts lēmums par 1.-8.klāsu skolēnu nodrošināšanu ar brīvpusdienām, taču daži jautājumi palika neatbildēti

foto: ntz.lv
foto: ntz.lv

23.janvārī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par to, ka no šā gada 1.septembra ar brīvpusdienām tiks nodrošināti nevis 1.-6.klašu, bet 1.-8.klašu skolēni.

Jautājuma apspriešanas gaitā pirms nedēļas notikušajā Finanšu komitejas sēdē kļuva skaidrs, ka ne visas mūsu pilsētas skolas spētu ievērot higiēnas normas un pilnvērtīgi organizēt ēdināšanas procesu, jo dažās skolās ēdnīcas esot pārāk mazas.

Gala lēmuma pieņemšanas gaitā deputāte Rita Strode atkal jautāja, vai skolas ir gatavas brīvpusdienu sniegšanai tik lielam skolēnu skaitam. Deputāte paziņoja, ka pie viņas esot vērsušies Krievu vidusskolas-liceja skolēnu vecāki, kuri paziņoja, ka izglītības iestādē pusdienlaika dēļ bērni zaudē 70 minūtes. Šī situācija neapmierina gan vecākus, gan skolēnus, kuri nevar laicīgi ierasties kādā pulciņā vai uz papildnodarbībām. Iespējams, šī ir vienīga skola, kurā ir izveidojusies šāda veida situācija, uzskata deputāte, un lūdza pievērst uzmanību šim jautājumam.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, komentējot situāciju, paziņoja, ka pēc lēmuma pieņemšanas par brīvpusdienām 1.-8.klāsu skolēniem direktori tiksies ar kuratoriem un apspriedīs visus jautājumus. M.Isupova apliecināja, ka Krievu vidusskola-licejs cenšas atrisināt radušos situāciju, taču pastāv noteikumi, kuri nosaka ar ēdināšanas procesu saistītos ierobežojumus.

Marina Isupova atzina, ka ēdināšanas organizācijas jautājums jāapspriež, tādēļ jo aktīvāk skolu direktori un bērnu vecāki ziņos par problēmām, jo ātrāk tās tiks atrisinātas.

R.Strode, lūdzot informēt viņu, kā jautājums tiks atrisināts, rezumēja, ka pašvaldība iedala līdzekļus labam darbam, un negribētos, lai rastos problēmas, jo kāda no skolām nav gatava pilnvērtīgi organizēt ēdināšanas procesu.
 


Написать комментарий