Pensionāru bezmaksas braukšanai Daugavpils sabiedriskajā transportā būs nepieciešami vairāk nekā 700 tūkst. eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lai izpildītu Daugavpils domes deputātu pieņemto lēmumu par bezmaksas braukšanas sabiedriskajā transportā piešķiršanu pensionāriem nevis no 80 gadu vecuma, bet no 75 gadu vecuma, pilsēta budžetā papildus paredzēti 49 800 eiro.

Atzīmēsim, ka iespēju saņemt 50% atlaidi braukšanai sabiedriskajā transportā ir daugavpiliešiem, kuri ir nestrādājoši pensionāri un saņem tikai Latvijas pensiju (ienākumi, kuri nepārsniedz 228 eiro mēnesī), kā arī nestrādājošie 3. grupas invalīdi ar Latvijas vecuma pensiju (ienākumi, kuri nepārsniedz 228 eiro mēnesī). Savukārt uz bezmaksas braukšanu var pretendēt Daugavpils pansionāta iemītnieki, represētie, viens no daudzbērnu ģimenes locekļiem, nestrādājošie Černobiļas avārijas seku likvidatori, nestrādājošie Afganistānas kara dalībnieki vai bojā gājušā kareivja vecāki, cīnītāji pret Hitlera koalīciju, kā arī tagad pensionāri, kuri ir vecāki par 75 gadiem.

Kā kļuva zināms apspriešanas laikā domes komitejās, pensionāru braukšanas kompensācijām sabiedriskajā transportā no pilsētas budžeta tiek iztērēti 400–500 tūkst. latu (570–711 tūkst. eiro) gadā. Tagad šī summa būs apmēram par 50 tūkst. eiro lielāka. Pēteris Dzalbe, komentējot šo lēmumu, paziņoja, ka šis lēmums dos ieguldījumu sociālajā budžetā, jo cilvēkiem ar mazu pensiju SLP piešķīra papildatlaides, bet tagad notiks līdzekļu pārdalīšana starp pašvaldības struktūrām.

Atzīmēsim, ka pēdējā Daugavpils domes sēdē tika pieņemti uzreiz trīs lēmumi par papildatlaidēm, divi no kuriem attiecās uz atlaižu piešķiršanu pensionāriem. 


Написать комментарий