Eksperts: Dzīvnieku barība nogalina suņus

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

Lielbritānijas suņu barības eksperts apsūdzēja lielos mājdzīvnieku barības ražotājus, ka viņi apzināti samazina miljonu suņu dzīves ilgumu.

„Vai jūs barotu ģimeni ar ēdienu, kurš ir pagatavots no brāķētas gaļas? Bet, vai jūs pievienotu bērnu tējai rūgtenus taukus, kuri ir paņemti no frī pagatavošanas ierīces? Vai ceptu pīrāgu no netīriem graudiem, kuri ir savākti no netīrā ceha grīdas? Bet šos produktus jūs katru dienu dodat saviem suņiem”, – tā sāk savu stāstu suņu barības eksperts Džonatans Selfs.

Pēc viņa vārdiem nepatīkamā patiesība ir apstāklī, ka, ja jūs barojiet savu suni ar mājdzīvnieku barību sausā vai konservētā veidā, paši to nezinot barojiet viņus ar vielām, kuras rada nopietnu un, iespējams, nāvējošu kaitējumu.

Televīzijas kanāla Chanel 5 dokumentālajā filmā, kura ir veltīta suņu uzturam, Selfs apsūdzēja lielos mājdzīvnieku barības ražotājus, ka viņi apzināti katru gadu samazina miljonu suņu dzīves ilgumu. Viņš paziņoja, ka suņu īpašniekiem pārdod sausu vai konservētu barību, kura ir izgatavota no lietošanai nederīgām sastāvdaļām.

„Mēs visi brīnišķīgi zinām par uztura un veselības saistību, – saka eksperts. – Tas pats notiek arī suņu organismā. Ja jūs izpētīsiet šo dzīvnieku un vilku anatomiju, tad konstatēsiet, ka viņu gremošanas sistēmas ir identiskas, tādēļ jūsu suņa diētai jāsastāv no tiem pašiem komponentiem, kā vilku uzturs. Bet viņi, kā zināms, ēd svaigu gaļu, kaulus un zāli. Šāda diēta nodrošinās suņiem veselību un ilgu mūžu.

Tomēr suņu barības ražotāji mūs ir pārliecinājuši par pretējo, kā rezultātā veterināru pacientu vairākums nokļūst ārstniecības iestādēs nepareizā uztura dēļ. Suņu barība satur sliktas kvalitātes sastāvdaļas, un, kas vēl ir sliktāk, lielu graudu daudzumu, kuri maina pH dzīvnieka kuņģī un rada veselības problēmas. Turklāt barības sagatavošanas procesu laikā tiek noārdīti svarīgi fermenti, kuri ir atbildīgi par tūkstošiem vitāli svarīgu metabolisma procesiem, kā rezultātā barība maina savu struktūru, un sunim to ir ļoti grūti sagremot.

Protams, ražotāji jums pateiks, ka laika gaitā suņu gremošanas sistēma ir mainījusies un var pārstrādāt graudus. Bet jāatceras, ka suņu barība parādījās pirms 150 gadiem un kļuva populāra tikai pēc Otrā pasaules kara. Bet paleontologi uzskata, ka šai sugai vidēji ir nepieciešami 100 000 gadu, lai adaptētos jaunajam uzturam”.

Selfa raksts, kurš publicēts tabloīdā Daily Mail, beidzas ar viņa ieteikto produktu sarakstu, kuri var tikt galā ar suņa uzvedības problēmām, t.i., padarīs laisko un ātri sakaitināmo dzīvnieku par aktīvu un dzīvespriecīgu.

Pie tiem pieder vistas, aitas, liellopu, trušu gaļa un cūkgaļa, kā arī šo dzīvnieku iekšējie orgāni, olas, siers, biezpiens, jogurts, piens un sviests, taukaina zivs, piemēram, siļķe, lasis un sardīnes.

Turklāt suņu uzturā jābūt dārzeņiem, tādiem kā spināti, puķkāposti, brokoļi, burkāni un pastinaks, svaigiem un žāvētiem augļiem, izņemot vīnogas.  


Написать комментарий