Topošos Daugavpils teātra aktierus aicina pieteikties bezmaksas sagatavošanas kursiem 1

foto: daugavpilsteatris.lv
foto: daugavpilsteatris.lv

Kā ziņots, Daugavpils teātris sadarbībā ar Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu „Saules skola ” plāno organizēt studiju kursu topošajiem aktieriem.

Sākotnēji bija plānots, ka nodarbības pirmā aktieru kursa ietvaros sāksies jau tuvākajā laikā, tiem bija pieteicies visai liels interesentu skaits.

Diemžēl vairāku birokrātisko vilcināšanos dēļ jauno aktieru kurss sāksies tikai 2014.gada 1.septembrī. Tie, kuri vēlas pieteikties aktieru kursam, šajā laikā varēs pārliecināties par izdarīto izvēli.

Lai ieskatītos mācību saturā, pārliecinātos par izvēlētās izglītības programmas atbilstību interesēm un iepazītos ar profesiju – interesenti tiek aicināti apmeklēt Daugavpils teātra organizētos sagatavošanās kursus. Informatīvā tikšanās notiks 9.februārī plkst.14:00 Daugavpils teātra Lielajā zālē. Topošos aktierus iepazīstinās ar skatuviskās runas un kustību īpatnībām, iemācīs iejusties lomā ar kostīmu un grima palīdzību utt. CV jāsūta uz e-pastu daugavpilsteatris@apollo.lv.

Atgādināsim, ka kursa ietvaros teātra mākslu apgūs 2,5 gadu laikā licencētas programmas ietvaros, nodarbības vadīs pazīstami teātra pedagogi no Latvijas un ārzemēm. Kursu noslēgumā absolventi saņems diplomus par profesionālās izglītības iegūšanu un garantēto darbavietu Daugavpils teātrī, kas ir vienīgais teātris valstī, kurš skatītājiem piedāvā izrādes trijās valodās.

Pēc tam, ja kursa absolventi vēlēsies iegūt bakalaura un maģistra grādu, varēs turpināt izglītības iegūšanu DU vai LU. Tiek plānots, ka pirmajā grupā studēs 15 cilvēki vecumā no 18-40 gadiem.
 


Написать комментарий

Nu lai tik viss izdodas,tiem jauniesiem,kuri tur velesies macities.Velu veiksmi!