Akciju tirgi pēc strauja nedēļas sākuma vēro Turcijas Centrālās bankas rīcību

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Pēc trim aktīvām tirdzniecības dienām «jaunattīstības valstu» akciju un vērtspapīru tirgi ir nostabilizējušies, un investori gaida Turcijas Centrālās bankas lēmumu, vai tā paaugstinās procentu likmes, lai pasargātu savu nacionālo valūtu.

Investoru sabiedrību pasaulē šonedēļ satricinājis riska aktīvu pārdošanas vilnis. To izraisījuši vairāki faktori: Ķīnas izaugsmes tempa samazināšanās, politiskā spriedze atsevišķās valstīs un baumas, ka tiks izbeigta Amerikas Savienoto Valstu ekonomikas «sildīšana».

Nedēļas pirmajās dienās vērtība mazliet augusi Eiropas uzņēmumu akcijām un atsevišķu eirozonas valstu vērtspapīriem, bet ieguldītāji ar nepacietību gaida ASV Federālo Rezervju bankas sanāksmi un tās lēmumus.

Taču pirms tās galvenā uzmanība ir pievērsta Turcijas Centrālajai bankai, kas 28.janvārī ārkārtas sēdē varētu pakļauties tirgus spiedienam un palielināt liras procentu likmes, ziņo Reuters.

«Uzskatām, ka Centrālai bankai ir iespēja izmantot ierastākus monetārās politikas instrumentus un ir skaidrs, ka tirgus gaida tieši to,» šādi Turcijas Centrālās bankas plānus komentējusi Kanādas reitingu aģentūra DBRS.


Написать комментарий