Eiropas projektu summa, kuri šogad Daugavpilī turpināsies un sāksies, sastādīs vairāk nekā 19 milj. eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils 2014. gada budžetā paredzēti 140 tūkst. eiro Eiropas projektu līdzfinansējumam un iepriekšējam finansējumam. Kā tiek atzīmēts budžeta paskaidrojumos, 2014. gadā Daugavpilī turpināsies jau iesākto un jauno Eiropas projektu realizācija, kuru summa sastādīs vairāk nekā 19 milj. eiro.

Lielāko projektu vidū ir ūdens saimniecības attīstības 3. kārta, tramvaju infrastruktūras renovācija, A13, Daugavas un Komunālās ielas remonts, transporta mezgla būvniecības turpinājums, Liepājas un Varšavas ielas remonta turpinājums, Ziemeļu rūpniecības zonas infrastruktūras attīstība, 8 bērnudārzu renovācija, apmaksājamie pagaidu pašvaldības darbi. Tāpat pilsētā turpināsies profesionālo vai augstāko mācību iestāžu ēku renovācija vai būvniecība.

Gatavojoties 2014. – 2020. gada plānošanas periodam, pašvaldība apkopoja nepieciešamo investīciju apjomu un noteica prioritātes. Pilsētas budžetā ir paredzēts finansējums (apmēram pusmiljona eiro apmērā) tehniskās dokumentācijas izstrādei Kandavas, Smilšu un Daugavas ielas autotransporta mezgla būvniecībai, pirmsskolas izglītības iestāžu renovācijai, Kultūras pils energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem, Latgales zoodārza ekspozīcijas paplašināšanai, Daugavas labā krasta infrastruktūras attīstībai, brīvdabas estrādes izveidošanai, kapličas būvniecībai, vieglatlētikas manēžas būvniecībai un citiem projektiem.

Tāpat, kā teikts pavaddokumentos, pašvaldībai ir aktuāls lidostas attīstības projekts, kurš ir atkarīgs no investīciju piesaistīšanas iespējām. Pašvaldība ir gatava pārdot kapitāldaļas investoram, kurš būs gatavs ieguldīt lielus līdzekļus lidostas attīstībā. Savukārt, ja lidostas attīstībai izdosies piesaistīt Eiropas un valsts finansējumu, pašvaldība ir gatava patstāvīgi realizēt projektu.   


Написать комментарий