„Advancētie vegāni”, „7. prāts” – vēl kādi oriģināli uzņēmumu nosaukumi ir reģistrēti Latgalē?

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Saskaņā ar Lursoft informācijas bāzi Latvijas uzņēmēji pietiekami bieži izvēlas oriģinālus, skanīgus un savdabīgus savu uzņēmumu nosaukumus.

Tā, 2013. gadā kopumā Latvijā tika reģistrēti 16 365 jauni uzņēmumi. Salīdzinājumā ar 2012. gadu jauno uzņēmumu skaits samazinājās, tomēr tas neliecina par to, ka jaunie uzņēmēji ne mazāk radoši attiecas pret savu uzņēmumu nosaukumu izvēli.

„Analizējot 2013. gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumus, var secināt, ka radoši cilvēki dzīvo visā Latvijas teritorijā – no Liepājas līdz Daugavpilij”, – atzīmē Lursoft speciālisti.

Interesanti, ka pēc datu bāzes uzskatiem oriģinālākie uzņēmumu nosaukumi ir „Beķerfeja”, „Ātra paka”, „Kārumu fabrika”, „Prieks būvēt” utt. Novērojumi liecina arī par to, ka cilvēki cenšas uzņēmumu nosaukumos ieviest vārdus, kuriem ir optimistiska nokrāsa, piemēram, interesantāko vidū ir „Yes, wr can”, „Laimīgi nami”, „Tīti un skaisti” utt.

Zīmīgi, ka pietiekams uzņēmumu skaits ar oriģināliem nosaukumiem ir parādījies arī Latgalē. Tā, lielākais neordināro komersantu skaits ir Rēzeknē, kur pērn parādījās tādi uzņēmumi, kā „Latgales pludiņš”, „Riti Raiti” un „Esi Spirgts”. Tomēr Latgalē darbojas arī uzņēmumi ar šādiem nosaukumiem: „Minipalīgs” (Aglonas novads), „Advancētie vegāni” (Ilūkstes novads), „Ašie” (Balvu novads).

Savukārt Daugavpilī pērn parādījās tikai viens uzņēmums ar oriģinālu nosaukumu, pēc Lursoft speciālistu domām tas ir „7. prāts”. 


Написать комментарий