Lai atrastos dažādu sabiedrisko organizāciju sastāvā, Daugavpils dome samaksās 95 tūkst. eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils 2014. gada budžetā, lai pašvaldība varētu turpināt atrasties dažādu sabiedrisko organizāciju sastāvā un pārstāvēt savas un pilsētas iedzīvotāju intereses, paredzēti 94 826 eiro.

Šos līdzekļus izmantos biedru naudas nomaksai tādās sabiedriskajās organizācijās, kā Latvijas pašvaldību savienība – 56 097 eiro, Lielo pilsētu asociācija – 20 000 eiro, Latgales reģiona attīstības aģentūra – 13 258 eiro, Eiropas reģions „Ezeru zeme” – 4 047 eiro, Slimnīcas atbalsta biedrība – 712 eiro, kā arī Izpilddirektoru asociācija – 712 eiro.

Piemēram, atzīmēsim, ka maksas par piedalīšanos sabiedriskajā organizācijā „Latvijai 100”, kura ir izveidota pieminekļa uzstādīšanai Daugavpilī, šajā sarakstā nav.

Tāpat atgādināsim, ka 2012. gadā Rīga vispār nolēma iziet no Pašvaldību savienības, protestējot pret to, ka organizācija faktiski ir atteikusies no savām prasībām par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārdali. Tāpat 2012. gadā no šīs organizācijas izstājās Krāslavas novads, protestējot pret struktūrfondu sadales plāniem atkarībā no iedzīvotāju skaita.

 


Написать комментарий