Daugavpils vidusskolēni apliecināja sevi kā vieni no labākajiem ģeogrāfijas pazinējiem Latgalē

foto: 1zoom.ru
foto: 1zoom.ru

Tatjanas dienās sešas Daugavpils skolu komandas devās uz Rēzekni, lai piedalītos aizraujošajā komandu spēlē pasaules un Latvijas ģeogrāfijā.

Pēc Daugavpils pilsētas ģeogrāfijas skolotāju Metodiskās apvienības vadītājas Signitas Gabrānes vārdiem, konkurss notika jau trešo gadu un tas ļauj Latgales skolēniem izmantot iegūtās zināšanas.

Šogad šajā konkursā Daugavpili pārstāvēja 12.vidusskolas, 16.vidusskolas un Krievu vidusskolas-liceja komandas. Kopumā Latgales jauno ģeogrāfu skolas rīkotajās sacensībās piedalījās 16 komandas, un nopietnākie konkurenti mūsējiem bija Rēzeknes vidusskolu audzēkņi.
Daugavpils vidusskolēni nodemonstrēja ļoti labas zināšanas ģeogrāfijas jomā.

Spraigas cīņas rezultātā II vietu ieguva Krievu vidusskolas liceja komanda „Gatisa fanklubs", kurā startēja Dmitrijs Jaunzems, Maksims Mihailovs, Aleksandrs Vasiļjevs un Sergejs Jaunzems. Skolēnus dalībai konkursā gatavoja ģeogrāfijas skolotājs Viktors Kudrjavskis.

III vietu izcīnīja 16.vidusskolas komanda „Daugava", kurā startēja Jans Lapkovskis, Jurijs Kiseļovs, Rišards Šidlovskis un Veronika Griņko.
Jāatzīmē, pārējās mūsu komandas arī bija uzdevumu augstumos un savām skolām ieguva punktus sezonas kopvērtējumam.

Izglītības pārvalde pateicas skolotājiem Viktoram Kudrjavskim, Svetlanai Rudjko un Dacei Verebai par radošumu un spēju motivēt jaunos ģeogrāfus.


Написать комментарий