Līvānos piektdien atklās jauno „Kvartālu”

foto: Līvānu novada dome
foto: Līvānu novada dome

2014.gada 31.janvārī plkst. 12.00 Līvānos, Lāčplēša ielā 28 svinīgi tiks atklāts Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs „Kvartāls

Interesentiem Atvērto durvju diena būs atklāšanas dienā, 31.janvārī plkst. 15.00-17.00, kā arī  sestdien, 1.februārī 12.00-16.00. Atvērto durvju diena nav izvēlēta nejauši – 1.februārī abās Līvānu vidusskolās notiek absolventu vakari, tāpēc jo īpaši mīļi gaidīti visi nu jau pieaugušie līvānieši, aicina multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra „Kvartāls” vadītāja Inga Zvaigzne-Sniķere.

Viņa arī informē, ka centrs ikdienā strādās pēcpusdienās un vakaros no otrdienas līdz sestdienai (brīvdiena pirmdiena un svētdiena), lai to maksimāli varētu izmantot skolēni un jaunieši pēc skolas, kā arī pieaugušie – pēc darba.  Plānots, ka vakaros centru dažādām aktivitātēm varēs izmantot līdz pat plkst. 21.00. Skolēnu darbošanās brīvā laika aktivitāšu zālē ilgs līdz plkst. 19.00, lai bērni pagūtu laikus nokļūt mājās un sagatavot uzdotos mājasdarbus nākošajai mācību dienai skolā.

„Kvartāls” būs pieejams ne tikai jauniešiem, kā varētu spriest pēc tā nosaukuma, bet  visu vecumu aktīvajiem iedzīvotājiem. Jau šobrīd interesi par iespējām izmantot centra telpas ir izrādījuši dažādu vecumu vietējie hip-hop dejotāji, vēderdeju pulciņš, līnijdejotāji, aerobikas, ārstnieciskās vingrošanas un faluņguņ klubiņi, sporta deju un tautisko deju dejotāji, kā arī galda spēļu un taekwon-do sportisti. Par mūzikas studijas izmantošanu interesi izrādījušas vietējās mūzikas grupas.

Daudzi gaida iespēju  trenēties trenažieru zālē, jaunieši - izmantot bolderinga sienu, spēlēt novusu un citas galda spēles. Jau šobrīd aktīvi darbojas centra āra slidotava, bet vasaras sezonā pastāvīgi būs pieejami volejbola, smilšu futbola, basketbola un strītbola laukumi, kā arī skeitparks. Centrs būs pieejams arī cilvēkiem ratiņkrēslos.
Centra interneta mājaslapā www.kvartals.lv publiski būs pieejams nodarbību plāns un telpu izmantošanas grafiks, būs iespēja pieteikt telpas nodarbībām, saņemt informāciju par telpu izmantošanas kārtību, skaidro I.Zvaigzne-Sniķere.
Centrā pastāvīgi strādās dežurants, pie kura apmeklētāji reģistrēsies un parakstīsies par centra iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu. Tā kā centra telpas ir plašas, visās telpās tiks nodrošināta video novērošana, lai nepieļautu inventāra un aprīkojuma bojāšanu.  Video kameras fiksēs notiekošo arī visos āra sporta laukumos.

Lai nodrošinātu JIC funkcijas, ir iegādāts moderns datoraprīkojums ar multimediju iespējām, biroja tehnika, trenažieru zāles aprīkojums, DJ un mūzikas instrumenti, noliktavu aprīkojums, aktīvās atpūtas inventārs un boulderinga siena. Lai jauniešiem būtu iespēja darboties ārpus centra telpām, projektā ir iegādāti un uzstādīti hokeja laukuma borti, vārti, strītbola grozi ar vairogiem, āra galda teniss un dažādām brīvdabas sporta spēlēm nepieciešamais aprīkojums. Gan sporta skolas audzēkņiem, gan individuālajiem komandu spēlētājiem būs pieejams futbola laukums ar mākslīgo segumu, kur būs iespējams rīkot arī sacensības.

Centra būvniecība, iekārtošana, vairāku sporta laukumu, skeitparka un futbola stadiona izbūve kopumā izmaksāja 1 019 475,44 LVL (1 450 582,87 EUR), no kuriem lielāko daļu - 85 % finansēja Eiropas reģionālās attīstības fonds, Valsts budžeta dotācija bija 3% un pašvaldības līdzfinansējums - 12% (projekts „Līvānu novada pirmsskolas un interešu izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana”). Savukārt aprīkojums un sporta inventārs iegādāts projekta „Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra (JIC) izveide Līvānos” ietvaros (100 000 LVL (142 287,18 EUR), no kuriem pašvaldības līdzfinansējums ir 27 844 LVL jeb 39 618,44 EUR), ko savukārt finansē Šveices Konfederācija un Latvijas Republika no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai. Plānots, ka centra atklāšanā 31.javārī piedalīsies arī Latvijas un Šveices sadarbības programmas pārstāvji.

Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra un sporta bāzes pilnīga rekonstrukcija un aprīkošana no pašvaldības budžeta prasīja nedaudz vairāk par 200 000 EUR, kas ir salīdzinoši neliela summa, ņemot vērā, ka lielāko daļu izmaksu, ka iepriekš minēts, sedza ERAF un Šveices programma.

„Kvartāls” apvieno sevī gan divstāvu ēku ar divām treniņu/spoguļzālēm, trenažieru zāli, mūzikas studiju, brīvā laika aktivitāšu zāli, apmācību un semināru telpu, kabinetu, garderobju un noliktavu telpas, gan arī vairākus aprīkotus āra sporta laukumus: hokeja laukumu/slidotavu, mākslīgā seguma futbola laukumu ar skatītāju tribīnēm, pludmales volejbola un futbola laukumus, strītbola laukumus un skeitparku. Centra misija ir strādāt divos virzienos – jaunatnes un sporta jomas attīstīšanā. Centra pārziņā būs neformālā izglītība un brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšana, kā arī novada aktīvo iedzīvotāju un jauniešu interesēm un vajadzībām atbilstošu vide, sporta infrastruktūra un resursi.
 


Написать комментарий