Apģērbi tiem, kuriem patīk ceļot

foto:style.rbc.ru
foto:style.rbc.ru

Par izspūrušajiem ceļotājiem, kuri ir it kā nonākuši lidmašīnā kaut kāda kļūdas dēļ, vienmēr pastāv nelielas bažas. Bet precīzi koordinēta komplekta kapsula ir zīme, ka cilvēks ir gatavs jebkādiem piedzīvojumiem.

Principa jautājums

Vienīgā pareizā ceļa stratēģija ir daudzslāņainība. Kā variants – atvieglotu činosu, T krekla, kardigāna, kuru nepieciešamības gadījumā var viegli pārvērst par spilvenu, un laika apstākļiem piemērotas vējjakas komplekts. Tādēļ, ka tieši šāds komplekts ļauj izveidot atvieglotu versiju, pārlidojot no mīnus grādiem uz plus 30, kā arī ilgā pārlidojuma laikā saglabāt svaigumu, piemēram, tiekot vaļā no kardigāna, kurš spēlēja spilvena lomu, bez kaitējuma tēla veselumam, – vēsta style.rbc.ru.

No augšas uz leju

Tātad izvēlamies kardigānu vai kādu citu trikotāžu, kura ir līdzīga pēc būtības un konstrukcijas, piemēram, pelēkais Zenga Sport gabals ar rāvējslēdzi piestāvēs jebkuram stilam: klasiskie ir Dior Homme un Lanvin, gotiskie – Rick Owens un Ann Demeulemeester, bet brutālākie, it kā adītus ar rokām un neizskaidrojamu pievilcību meiteņu acīs mēs atradām pie Giorgio Armani un Maison Martin Margiela.

Giorgio Armani / Maison Martin Margiela

Nav vērts mēģināt aizstāt kardigānu ar hudi – to labāk jāpataupa nedēļas nogalei kempingā. Arī svīteris neder – mēģinājums to novilkt pāri galvai pēc signāla „piesprādzējiet siksnas” var likties kā ķīlnieku sagrābšanas mēģinājums.

Kādēļ gan jāmaina, ja var izvēlēties piemērotu?

Roberto Collina / Just Cavalli
Zegna Sport / Nicolas&Mark

Apģērbā, tāpat kā dzīvē, paviršība tīrā veidā izskatās nepatīkami. Bet ar akurātuma piemaisījumu – nevienu neatstās vienaldzīgu.


Bikses Dsquared2, kardigāns un šalle Dolce&Gabbana

It kā Jena Somelholdera šallē nav tā praktiskākā, kā arī varētu apieties bez cepures, bet tā pati akurātā paviršība attaisno visus sīkumus. Bet Luks Vilsons paviršību ir pārspīlējis – vajadzētu vismaz izvēlēyies nepieciešamā izmēra bikses.

Detaļas

Aukstajā gadalaikā nebūs par lieku paņemt līdzi lielu un platu šalli, kura nepieciešamības gadījumā jums kalpos kā pleds vai spilvens. Bet apaviem jāpiemīt četrām īpašībām – tiem jābūt mīkstiem, platiem, bez liekām saitēm un tiem nav jābūt jauniem.

Grenson / Ted Backer
Selected Homme / Marc Jacobs

Ziemas pārlidojumam uz tropiem obligāti nopērciet elegantos un ļoti praktiskos apavu pārvalkus Tumi, lai pārautos sandalēs tieši lidmašīnas salonā, jo aut sandales lidojumam ir neapdomīgi – ja nu gadīsies, ka ceļā jūs tik tiešām vēlaties nokļūt uz neapdzīvotas salas sandalēs.

Reti kurš var noturēties no duty free vilinājuma, tā ka labāk atzīties par to sev iepriekš, nevis skandināt ar bezgaumīgiem maisiņiem iekāpšanas laikā. Somai, kuru jūs ņemsiet līdzi lidmašīnas salonā, jābūt izturīgākai un plašai, lai tā varētu izturēt kādu lieku litru. Vēl labāk ir paņemt līdzi saliekamu shopping bag gadījumam, ja viss somā neietilps.

Un vēl piepūšamais spilvens kaklam, maska miegam, mitrās salvetes un kompakts termālā ūdens balons ir ceļā tikpat svarīgas lietas kā pase. Saules brilles lidmašīnā labāk ir noņemt. 

Zābaki Clarks, Perigot maska miegam, Rick Owens šalle, soma Numero 10

Kategorisks „nē”

Izņemot ražošanas nepieciešamības gadījumus, neģērbiet ceļā kostīmu. Nekādu. Klasiskajā sarkofāgā pat 90 pārlidojuma minūtes no Sanktpēterburgas uz Maskavu liksies jums kā mūžība. Sporta tērps jebkurā sabiedriskajā vietā, kura nav tieši saistīta ar sportu, ir noziegums pret cilvēci.
Vils Smits visu izdarīja pareizi – izvēlējās par kedas ar minimālu šņorēšanu. Tādēļ viņš ir līdzīgs skaistam cilvēkam. Bet Deivids Arkets cerēja uz savu harismu un kautrējās pateikt „nē” sportiskam kostīmam, par ko arī samaksāja. 


Написать комментарий