Jaunās skrošu bises patronas gatavos medījumu tieši lidojumā

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

Nesen rakstījām par skrošu bises patronām, kuras ir pielādētas ar dārzeņu un augu sēklām. Šis izgudrojums īstām medībām nederēja. Bet Season Shot der, un vēl kā.

Season Shot ir skrošu bises patronas, kuras ir pildītas ar garšvielām parasto skrošu vietā. Starp citu, ar tām medīt ir efektīvi: garām lidojošajai pīlei „sinepju” skrošu lādiņš būs tikpat nāvējošs, kā ar klasiskām patronām pielādētas bises šāviens. Bet šāvējam atšķirība būs jūtama.

Lai nobaudītu nomedītā putna gaļu, medniekam nāksies cītīgi izņemt no tā ķermeņa lielu nelielu skrošu daudzumu. Nepietiek ar to, ka šis process ir ļoti nogurdinošs, vēl katrs, kurš garšīgu pusdienu laikā nepamanīs metāla gabaliņus, riskē palikt bez zobiem, – vēsta style.rbc.ru.

Ar Season Shot šādu problēmu principā nebūs. Lieta apstāklī, ka gaļas cepšanas laikā „ekoloģiski tīrās skrotis” vienkārši izšķīdīs medījumā un piešķirs tam patīkamu garšvielu aromātu. Kopumā gan zobi ir veseli, gan putns ir garšīgs.

Pēc patronu izveidotāja Breta Holma vārdiem ideja ienāca viņam prātā pirms vairākiem gadiem. Atpūtas laikā ar draugu viņš pamanīja, ka pats patīkamākais medību etaps ir medījuma gatavošana, kura abiem pārvēršas par mocībām. Nācās apskatīt burtiski katru medījuma milimetru, meklējot skrotis. Un pat pēc tam neviens nebija pārliecināts par to, ka nejauši nenorīs metāla lodīti.

Holms pagaidām vēl nav sācis pilna apjoma patronu ar garšvielām ražošanu, ir gatavi tikai daži prototipi – ar Kadžunas piedevām, citronpipariem un medus sinepēm. Garšīgi! 


Написать комментарий