KF var pārskatīt kredītu Ukrainā Azarova atkāpšanās dēļ

foto: lenta-ua.net
foto: lenta-ua.net

Ukrainas premjerministra Nikolaja Azarova atkāpšanās, lai nomierinātu protestus valstī, Krievijas finanšu palīdzība Ukrainai kļuva apšaubāma, raksta The Wall Street JournaL.

Krievija var pārskatīt savu 15 miljardu dolāru piedāvājumu, ja pašreizējā valdība tiks noņemta, teica augsts ierēdnis stundu pēc tam, kad Ukrainas premjerministrs atkāpās no amata, lai nomierinātu protestantu kustību.

Ierēdnis anonīmi paziņoja, ka lēmums šajā jautājumā pagaidām nav pieņemts, bet nosauca par acīmredzamu to, ka tālākā kredīta sadale tiks pārskatīta, ja Nikolaja Azarova valdība tiks atlaista. – ziņo telegraf.com.ua.

Atgādināsim, ka 2013. gada decembrī Ukraina vienojās ar Krieviju par to, ka KF nopirks Ukrainas obligācijas par 15 miljardiem dolāru.

28. janvārī Ukrainas premjerministrs Nikolajs Azarovs atkāpās no amata. Vispirms šāds lēmums ir saistīts ar notikumiem virknē Ukrainas reģionu un galvenokārt galvaspilsētā, kuru laikā radikālie mītiņu dalībnieki sarīkoja sadursmes ar tiesībsargājošajiem orgāniem un sāka ieņemt varas orgānu ēkas, protestējot pret varas iestāžu politiku un pieprasot valdības atkāpšanos, pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas, un asociācijas vienošanās parakstīšanu ar ES.


Написать комментарий