Ukrainas oligarhi ir satraukušies par savu reputāciju Londonas atbalsta Maidanai dēļ

foto: nr2.ru
foto: nr2.ru

Ukrainas oligarhi ir satraukušies par ukraiņu protestiem Londonā, jo tas kaitē viņu reputācijai. Tā domā Londonas Ukrainas institūta vadītājs Endijs Hunders, kura viedoklis ir publicēts Lielbritānijas laikrakstā „London Evening Standard”.

„Mūsdienu Ukrainā politikai ir augsta cena” – atzīmē Hunders, turklāt atgādinot par Viktora Juščenko „saindētajām vakariņām”, kuras uz visiem laikiem izkropļoja viņa seju. Savu, bet augstu cenu par situāciju Ukrainā var samaksāt arī oligarhi, domā institūta direktors.

„Nesaskaņas notiek visā valstī, tai skaitā arī Austrumukrainā, demonstrējot, ka protesti nenotiek par izvēli starp Krieviju un ES, – raksta eksperts. – Mītiņi izplatās tik tālu, ka jau ir nonākuši līdz Londonai”.

Atgādināsim, ka simti ukraiņu, kuri dzīvo Londonā, protestēja pie dārgākās ēkas Naitsbridžā, kura pieder bagātākajam ukrainim Rinatam Ahmetovam. Tāpat akcijas notika pie Londonas fondu biržas un dažās citās vietās, – ziņo www.nr2.ru

Tas nevar nebiedēt Ukrainas oligarhus, jo „Londonu augstu vērtē Ukrainas elite, kuras ģimeņu locekļus bieži var redzēt „Harrods” (vienā no lielākajiem un dārgākajiem pasaules universālveikaliem, kurš atrodas Londonā).

„Londonas protesti viņiem ir interesanti zaudējumu riska un reputācijas dēļ”, – raksta Hunders, citējot Ukrainas žurnālista Sergeja Leščenko vārdus par to, ka „dažu desmitu demonstrantu protesti pie Londonas miljardiera mājas var radīt vairāk neērtību, nekā vairāku simtu tūkstošu protesti Ukrainā”.

Atsaucoties uz masu mēdiju ziņojumiem, analītiķis apgalvo, ka sestdien notika sešu Ukrainas oligarhu tikšanās, kuriem pieder īpašumi un biznesa aktīvi daudzu miljonu apmērā Rietumeiropā. Pēc viņa vārdiem tikšanās tika organizēta „lai apspriestu, kā labāk minimizēt finanšu un reputācijas kaitējumus krīzes dēļ”.
„Domājams, ka viņi vienojās, ka no pamatzaudējumiem jāizvairās, jo tas var novest pie tā, ka ES valstis ieviesīs vīzu sankcijas un iesaldēs aktīvus, – domā Hunders. – Izskatās, ka oligarhiem nav nekādas vēlēšanās būt publiski saistītiem ar tirānu. Tas ir viņu spēkos, lai aizkulisēs ietekmētu Janukoviču”.
Noslēgumā brits pieņēma, ka patlaban Ukrainas oligarhi „lemj, vai viņi vēlas gala rezultātā nonākt nepareizā vēstures pusē”. 


Написать комментарий