Dubajā tiek veidots „islāma” botāniskais dārzs

foto: iinanews.com
foto: iinanews.com

Botāniskā dārza projekts, kurā būs pārstāvēti Korānā minētie augi, patlaban tiek realizēts Dubajā (AAE). Par to ziņo IINA, atsaucoties uz Gulf News.

Botāniskajā dārzā augs 51 no 54 augu sugām, kuras ir minētas Korānā, tai skaitā ķiploki, sīpoli, mieži, lēcas, ingvers, ķirbji, arbūzi un tamarinds. Augsnē jau ir iestādīti 31 augi, atliek vien iestādīt vēl 20. Trīs floras veidi, kuri ir minēti Korānā, dabā nepastāv.

Kā pastāstīja projekta ģenerāldirektors Muhameds Mašrums, botāniskajā dārzā tiks izveidota īpaša siltumnīca atsevišķiem siltumu mīlošiem augiem. Pie katra eksponāta būs tāfelīte ar Korāna citātu, kurā šis augs ir minēts, tā zinātniskais apraksts, kurš iekļaus arī šī auga ārstnieciskās īpašības. Atsevišķa zona tiks veltīta Korāna brīnumiem, kurus demonstrēs audio vizuālā formātā.

Dārzu tiek plānots atklāt 2015. gada septembrī, pēc gada salīdzinājumā ar sākotnēji plānoto laiku. Termiņu pārcelšana palīdzēja ietaupīt 320 tūkst. dolāru no sākotnējās tāmes 7 milj. dolāru apmērā. Patlaban ir apgūta puse no plānotās 64 ha teritorijas.

Parks atradīsies Alhavandžas rajonā, tajā būs arī bērnu rotaļu zona, vasaras teātris, palmu oāze, kā arī gājēju un velosipēdistu celiņi.  


Написать комментарий