Kārtējā komisija pievērsīsies medicīnas jautājumiem: slimnīcas līdzdibinātāji nevēlas piedalīties Daugavpils pilsētas domes intrigās?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāts un ārsts Vladimirs Borisjonoks ierosināja izveidot komisiju, kura pievērstos veselības aprūpes jautājumiem.

Piedāvājumu apvienoties minēto jautājumu risināšanā Daugavpils pilsētas pašvaldība pagājušajā gadā nosūtīja Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) līdzdibinātājiem – Daugavpils novada domei un Ilūkstes novada domei.

Acīmredzot augstākminētās pašvaldības neatbalsta Daugavpils pilsētas domes ieceri izveidot komisiju, jo pilsētas dome kolēģu atbildi pagaidām nav saņēmusi. Vladimirs Borisjonoks paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņam neesot zināms, kāpēc vienošanās par sadarbību un minētās komisijas izveidi katrā no pašvaldībām joprojām nav parakstīta. Deputāts atzīmēja, ka šo jautājumu viņš pašvaldības vadītājiem neesot uzdevis.

V.Borisjonoks pastāstīja, ka komisijas darba un medicīnas jomas turpmākās attīstības plānošanas jautājums esot ļoti plašs. Deputāts atzīmēja, ka, viņaprāt, esot nepareizi, ka pašvaldība, kas ir galvenais DRS akciju turētājs, nevar iedalīt pietiekamu finansējumu slimnīcai, bet atrod līdzekļus izklaidējošiem pasākumiem. Tādējādi komisija varētu palīdzēt ne tikai valsts, bet arī pašvaldības finansējuma jautājumu risināšanā, kā arī piedāvāt slimnīcas finanšu kvalitatīvākās pārvaldīšanas variantus. V.Borisjonoks atzīmēja, ka varētu būt apspriesta slimnīcas reorganizācija, komisija varētu uzlabot komunikāciju ar valsts instancēm.

Kolēģa ierosinājumu atbalstīja deputāts Reinis Joksts, kurš izteica viedokli par to, ka komisija esot nepieciešama, turklāt jāsadarbojas visiem DRS līdzdibinātājiem.

Jāpiebilst, ka neapmierinātība ar medicīniskajiem pakalpojumiem bijusi vienmēr, un medicīnas iestādes izmanto katru iespēju, lai atgādinātu par finansējuma trūkumu. Tāpat, ņemot vērā Daugavpils pilsētas domes pieredzi, kura liecina, ka bieži vien komisijas tiek izveidotas, lai nomainītu kādas iestādes vadītāju, iespējams, minēto darbību mērķis ir DRS vadības maiņa.

Atgādināsim, ka DRS patlaban vada Inta Vaivode, kura pašvaldību vēlēšanās startēja no „Attīstības partijas”, kuru Domē pārstāv Rita Strode un Jānis Dukšinskis.
 


Написать комментарий