Aktieris un režisors Jurijs Losevs savu jubileju nosvinēja uz Daugavpils teātra skatuves 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdien, 29.janvārī, Daugavpils teātrī bija pulcējušies kolēģi, radinieki, teātra darbinieki, žurnālisti, lai apsveiktu Juriju Losevu jubilejā – aktierim apritēja 65 gadi.

Uz skatuves jubilāru izveda viena no viņa krustmeitām – Inese Ivulāne, bet pasākumu vadīja cita krustmeita – Kristīne Vainšteina.
Neskatoties uz solīdo jubileju, aktieris ir enerģijas pilns. Viņš nepārtraukti pameta savu troni, kurā viņam bija jāsaņem apsveikumi, jo sirsnīgus vārdus viņam veltīja daudzi cilvēki.

Viens no pirmajiem aktieri apsveica Jānis Dukšinskis, kurš ir mūsu pilsētas kultūras un izglītības jomas kurators. Savā īsajā runā pirmais vicemērs atzīmēja daudzus jubilāra nopelnus, nosaucot viņu par tautas aktieri, un pasniedza rozes un Daugavpils pilsētas domes Goda rakstu.
Juriju Losevu dzimšanas dienā apsveica arī Kultūras pārvaldes pārstāvji. Ināra Barišņikova tautas teātra „Iskateļ” ilggadējam vadītājam novēlēja veselību un izturību.

Ļoti sirsnīgi aktieri sveica Daugavpils teātra valdes locekle Rita Strode, kura, izņemot puķu pušķi, uzdāvināja viņam neparastu dāvanu – ar 1997.gada 1.septembri datētu dokumentu par Jurija Loseva pieņemšanu darbā Daugavpils teātrī ar darba algu 38 latu apmērā.

„Viņš ir disciplinētākais mūsu teātra aktieris: nekad nekavē, vienmēr uzmanīgi uzklausa režisoru viedokli un izpilda viņu rekomendācijas”, paziņoja R.Strode.

Latviešu trupas aktieri jubilāru apsveica ļoti oriģināli, bet aktrises Irina Kešiševa un Žanna Lubgane uzdāvināja spēļu kāršu izlasi, kas ir veltīta jubilejai.

Kolēģi apsveica arī aktrise Vera Hramņikova, kura uzdāvināja grāmatu un pudeli, kas bija pilna ar puzles gabaliņiem. „Mēģinot salikt puzli kopā tu vienmēr atcerēsies mani ar „labu” vārdu, jo salikt to nav iespējams”, paziņoja aktrise.

Jurijs Losevs pateicās visiem, kas ieradās viņu apsveikt, atzīmējot, ka „šādam notikumam jāgatavojas iepriekš, vecu cilvēku nedrīkst biedēt, viņu var ķert infarkts vai miokards”.

Portāls Gorod.lv pievienojas visiem sirsnīgiem novēlējumiem un novēl jubilāram veselību, enerģiju, daudz interesantu lomu!



Написать комментарий