Straujuma pirmajā reģionālajā vizītē dosies uz Valmieru

foto: Saeimas kanceleja
foto: Saeimas kanceleja

Piektdien, 31.janvārī, Ministru prezidente Laimdota Straujuma dosies pirmajā reģionālajā vizītē, kuras laikā tiksies ar Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvjiem, vietējiem uzņēmējiem, kā arī reģionālo plašsaziņas mediju pārstāvjiem, informē Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa - Znota.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzsver, ka viena no valdības izvirzītajām prioritātēm šim gadam ir reģionu stiprināšana un to attīstības nodrošināšana, tostarp uzņēmējdarbības attīstības veicināšana reģionos.

"Ar reģionālajiem pārstāvjiem pārrunāsim iespējamos risinājumus efektīvākai teritoriju pārvaldībai, ieskaitot pašvaldību un plānošanas reģionu lomas nostiprināšanu uzņēmējdarbības un reģiona sociālekonomiskās attīstības veicināšanā.

Būtiski ir turpināt stiprināt pašvaldību kapacitāti un kompetences, atbalstot spēcīgu centru attīstību saskaņā ar Nacionālo attīstības plānu un Reģionālās politikas pamatnostādnēm 2013. - 2019.gadam," norāda Straujuma.

Viņa arī uzsver, ka viens no valdības uzdevumiem ir izstrādāt jaunu pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likumprojektu, kas stimulēs pašvaldības veidot pievilcīgu uzņēmējdarbības vidi savā teritorijā un piesaistīt investīcijas nodarbinātībai.

Tāpat Straujuma norāda, ka sabiedrība, tostarp uzņēmēji un to pārstāvošās nevalstiskās organizācijas, ir aicinātas līdzdarboties un izteikt priekšlikumus par valdības izstrādāto deklarāciju, kas tiks pārrunāts arī tikšanās laikā ar uzņēmējiem.

Reģionālās vizītes laikā Laimdotai Straujumai plānota tikšanās ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Inesi Boķi, domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Baiku un izpilddirektoru Aigaru Vītolu. Tāpat notiks tikšanās arī ar reģionālajiem plašsaziņas mediju pārstāvjiem. Ministru prezidente apmeklēs arī vietējos uzņēmumus – AS "Valmieras stikla šķiedra" un "Vidzemes agroekonomiskā kooperatīvā sadarbība".
 


Написать комментарий