Demonstranti atbrīvo Ukrainas Agrārās politikas ministrijas ēku

foto: AP/Scanpix
foto: AP/Scanpix

Radikālās kustības "Kopīgā lieta" ("Spiļna sprava") aktīvisti trešdien atbrīvojuši Ukrainas Agrārās politikas ministrijas ēku, kurā demonstranti uzturējās piecas dienas, ziņo LETA-AFP.

Opozīcijas demonstranti bija mudinājuši kustību "Kopīgā lieta" pamest ministrijas ēku, lai neapdraudētu sarunas ar varasiestādēm par aizturēto protestētāju apžēlošanu.

Trešdien ministrijā bija izcēlušās sadursmes, kurās bija iesaistījušies arī "Kopīgās lietas" aktīvisti. Sadursmēs ievainoti vairāki cilvēki. Izskanēja pat informācija, ka ministrijā izcēlusies apšaude.

Agrārās politikas ministrija atrodas Kreščatika ielā, 100 metru attālumā no Neatkarības laukuma.

Krīze Ukrainā aizsākās novembrī, kad prezidents Viktors Janukovičs atteicās no asociācijas līguma parakstīšanas ar Eiropas Savienību (ES). Tūkstošiem cilvēku iesaistījušies protestos pret valdību, Kijevā saslējuši barikādes un izveidojuši protesta nometnes.

Jauna krīzes eskalācija aizsākās 19.janvārī, kad Kijevas centrā izraisījās iepriekš nepieredzēti vardarbīgas sadursmes protestētāju un miliču starpā.

Pēdējo dienu sadursmēs dzīvību zaudējuši četri aktīvisti. Protestētāju grupas Kijevā ieņēmušas vairākas ministriju ēkas un uzbrukušas administrācijas ēkām arī ārpus galvaspilsētas.


Написать комментарий