Pērn par 42,8% pieaudzis valsts kompensācijās izmaksāto budžeta līdzekļu apjoms

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Pērn būtiski - par 42,8% - pieaudzis valsts kompensācijās izmaksāto budžeta līdzekļu apjoms, kas kopumā veido 385,9 tūkstošus eiro, liecina Juridiskās palīdzības administrācijas (JPA) dati.

Par 97,8% pieaudzis to gadījumu skaits, kad valsts kompensācija izmaksāta sakarā ar personas tikumības vai dzimumneaizskaramības aizskaršanu, savukārt par 33,7% - par smagiem miesas bojājumiem.

JPA 2013.gadā pieņēma 1901 lēmumus par valsts nodrošināto juridisko palīdzību un izmaksāja 816,2 tūkstošus eiro no valsts budžeta līdzekļiem.
37,5% gadījumu lēmumi par valsts kompensācijas izmaksu pieņemti sakarā ar cietušajiem nodarītajiem vidēja smaguma miesas bojājumiem, bet 21,8% - sakarā ar nodarītajiem smagiem miesas bojājumiem. 21,8% gadījumu valsts kompensācijas izmaksātas, ja noziedzīgā nodarījuma rezultātā iestājusies personas nāve, savukārt 18,9% - sakarā ar aizskartu personas tikumību vai dzimumneaizskaramību.

Kopumā 2013.gadā ir saglabājušās 2012.gada tendences – iedzīvotāji pārsvarā vērsušies pēc valsts nodrošinātas juridiskās palīdzības ģimenes tiesību jautājumos, zaudējumu vai parādu piedziņas jautājumos, kā arī īpašuma tiesību jautājumos. 


Написать комментарий