Saeimas evakuācija bija «Aizliegtā paņēmiena» eksperiments

foto: Latvijas Radio/Ivo Leitāns
foto: Latvijas Radio/Ivo Leitāns

Saeimas evakuācija bija Latvijas Televīzijas raidījuma „Aizliegtais paņēmiens” eksperiments, lai noskaidrotu vai pēc Zolitūdes traģēdijas cilvēki sākuši nopietnāk uztvert trauksmes signālus.

Trauksmes signālu pārbaudi „Aizliegtais paņēmiens” saskaņoja ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Saeimas spīkeri Solvitu Āboltiņu („Vienotība”) un Saeimas kanceleju, atklāja raidījums.

Saeimas kancelejas direktora vietnieks Valdis Ziemelis raidījumam atzina, ka praktiskas uguns trauksmes mācības Saeimā pēdējo divu sasaukumu laikā nav notikušas, katru gadu gan rīkotas teorētiskas mācības. Viņš atzina, ka tas nav labs piemērs, ko likumdevēji var rādīt visai valstij, un solīja labot situāciju.

Signalizācija iedarbināta bez dūmiem, to iedarbinās dežurējošais policists no pults. 

Trauksmes eksperimentu „Aizliegtais paņēmiens” sarīkoja arī studentu kopmītnēs Rīgā, Rāznas ielā, kur daudzi studenti trauksmes signālu ignorēja, skaidrojot, ka zinājuši, ka trauksme nav īsta, jo mācības tiek rīkotas regulāri.   

Jau ziņots, ka ceturtdien ap plkst.10.30 Saeimā, Jēkaba ielā 11, atskanēja trauksmes signalizācija, pēc kuras visi cilvēki no ēkas tikuši evakuēti. Ugunsdzēsēji informēja, ka tā bijusi mācību trauksme.


Написать комментарий