V. Kezika: Daugavpils novada uzņēmēji orientējas uz ilgtermiņa attīstību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāls Gorod.lv ziņoja iepriekš, kārtējās Daugavpils domes deputātu sēdes laikā domes izpilddirektore Vanda Kezika sniedza atskaiti par 2013. gadā paveiktajiem ievērojamākajiem darbiem. 

Par atsevišķu tēmu kļuva uzņēmējdarbība.

„Uzņēmējdarbības vidi 2013. gadā var raksturot kā stabilu. Kopumā Daugavpils novadā tika reģistrēti 53 jauni uzņēmumi, bet likvidēti – 31. Jauno uzņēmumu skaits lēni turpina pieaugt un, ņemot vērā zemo likvidēto uzņēmumu skaitu, kā arī uzņēmumu pagrozījuma pieaugumu, var secināt, ka Daugavpils novada uzņēmēji orientē savu darbību uz ilgtermiņa attīstību, lēnu, bet stabilu apgrozījuma pieaugumu”, – sāka izpilddirektore.

Pēc V. Kezikas vārdiem Uzņēmumu reģistrā patlaban ir reģistrēti 1 458 aktīvi uzņēmumi, turklāt saimnieciskā darbība tiek realizēta 45% no to skaita.

Atzīmēsim, ka saskaņā ar pēdējiem statistikas datiem lielāko pēc gada apgrozījuma uzņēmumu „piecniekā” arvien atrodas tie paši uzņēmumi – AS „Daugavpils Dzirnavnieks”, SIA „Lia D”, SIA „Dubiki”, SIA „Dilar Trans” un „Euro Energo Export”.

„Ievērojamu progresu var novērot mājražotāju attīstībā. Tā, ja 2013. gadā bija reģistrēti tikai 5 mājražotāji, tad 2014. gadā Pārtikas un veterinārajā dienestā jau ir reģistrējušies 13 mājražotāji, kuri nodarbojas ar ogu, augļu un dārzeņu pārstrādi, piena, gaļas un citu produktu ražošanu”, – atzīmēja V. Kezika.

Izpilddirektore piebilda, ka Daugavpils novada domes Attīstības nodaļa pērn aktīvi sadarbojās ar Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju centru, Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kā arī ar citām atbalsta organizācijām. Turklāt kopējiem spēkiem tika organizētas apmācības un semināri, kuros kopumā piedalījās teju 470 uzņēmēji.   


Написать комментарий