Ž. Kulakova: Līdz ar katru gadu deputātu kvalitatīvais sastāvs pasliktinās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, kura neslēpj, ka izskata iespēju balotēties Saeimas vēlēšanās, intervijā portālam Gorod.lv pastāstīja, kam pēc viņas domām jāiet politikā, un pie kā noveda pašreizējā situācija, kurā kļūšana par deputātu tiek izskatīta kā darbā iekārtošanās iespēja.

„Es domāju, ka ar politiku jānodarbojas cilvēkam, kuram ir privāts bizness. Tas ļaus viņam justies finansiāli neatkarīgam no politiskajiem apstākļiem un situācijas. Turklāt nav izslēgts, ka šajā gadījumā dažādu apstākļu dēļ cilvēks var zaudēt biznesu.

Ja ar politiku sāk nodarboties kāda uzņēmumu vai iestādes darbinieks, tad nav garantijas, ka pēc tam viņš varēs atgriezties savā darbavietā. Tādēļ cilvēks, kurš dzīvē daudz ir panācis, neies politikā, jo šajā gadījumā viņš zaudē savu darbu.

Tas viss noved pie tā, ka līdz ar katru gadu deputātu kvalitatīvais sastāvs pasliktinās. Nav noslēpums, ka kļūšanu par deputātu patlaban apskata kā darbā iekārtošanos, tādēļ valstī tiek pieņemti atbilstoši lēmumi.

Es domāju, ka par deputātiem jākļūst izcilākajiem cilvēkiem, kuri sevi ir parādījuši darbavietā. Bet patlaban darbavietas zaudēšanas riska dēļ kompetenti cilvēki neiet politikā, tādēļ mūsu valstī ir atbilstoša politiskā situācija. Iespējams, tieši tādēļ, ka deputāts baidās palikt bez darba, viņš ir pārvērties par balsošanas mašīnu.

Šajā gadījumā ļoti pozitīva ir Norvēģijas likumdošanu bāze, kur pastāv garantija, ka cilvēks, kurš ir kļuvis par deputātu, saglabā darbavietā 30% no darba algas, viņam jābūt sava darba lietas kursā, lai būtu iespēja atgriezties iepriekšējā darbavietā”, – atzīmēja Žanna Kulakova.


Написать комментарий