Māksliniece zīmē gleznas ar pašas vēmekļiem 2

foto: Caters News Agency
foto: Caters News Agency

Jaunā un ambiciozā Londonas gleznotāja atrada jaunu izdalīšanās no kolēģu pūļa paņēmienu, sākot zīmēt gleznas ar pašas vēmekļiem.

Ekscentriskā māksliniece Milija Brauna, kura ir noraidījusi tradicionālos zīmēšanas paņēmienus, savos darbos izmanto nokrāsotu sojas pienu, kurš ir sajaukts ar krāsvielām, kuru viņa norij. Pēc tam viņa izsauc vemšanas lēkmi, iztukšojot kuņģi uz balta audekla.

Neskatoties uz regulāro vemšanu, 27 gadus vecā Milija apgalvo, ka viņas izvēlētais zīmēšanas veids nekādā veidā neietekmē viņas veselību.

Māksliniece teica, ka viņai ir veselīgs dzīvesveids, viņa ir veģetāriete, un viņa vienmēr starp darbiem ievēro mēneša pārtraukumu. Ar savu unikālo stilu viņa sāka eksperimentēt jau 2005. gadā, un no tā laika kļuva pat slavena, atvemjot uz lēdijas Gagas kleitas.

Kaut gan daži Milijas darbus uzskata par apšaubāmiem, māksliniece ir saņēmusi pozitīvas kritiķu atsauksmes, kurās viņas darbi tiek salīdzināti ar ekspresionista Džeka Polloka gleznām, kurš bija pazīstams ar savu unikālo pilienu gleznošanas stilu. Kā atzīstas Milija, ķeroties pie kārtējās gleznas, viņai nav priekšstata, ko viņa grib iegūt, dodot priekšroku improvizācijai.

„Darbs var būt ļoti nogurdinošs, jo man nākas vemt visu dienu. Dienas beigās man ļoti sāp galva, bet kopumā es jūtos labi. Mans darbs attīra manu ķermeni un prātu”, – paziņoja Milija intervijā izdevumam Mail Online.

Milija Brauna, kura piedzima Londonā, lielāko savu jaunības daļu pavadīja Spānijā un Francijas dienvidos, kur viņai radās mīlestība pret glezniecību. 13 gadu vecumā, nespējot sadraudzēties ar kaimiņu bērniem, Milija, kura dzīvoja Francijā, sāka saieties ar vietējiem pankiem.

No tā laika viņa sāka gulēt pamestās ēkās un ceļot pa Eiropu ar kravas automašīnām.

Pēc neilgas atrašanās Losandželosā Milija atgriezās Londonā 17 gadu vecumā, kur viņa sāka gleznot. 


Написать комментарий

Dolbojebizm ne znajet pregrad...

Es ierosinu taisīt sojas piena klizmu un pēc tam zīmēt ar sūdiem!

Написать комментарий