Dž. Kerijs: Janukoviča piekāpšanās nav pietiekama, lai atrisinātu Ukrainas krīzi 1

foto: news.mail.ru
foto: news.mail.ru

Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča piekāpšanās opozīcijas priekšā ir nepietiekama, lai atrisinātu Ukrainas politisko krīzi.

Par to paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs tikšanās laikā ar savu Vācijas kolēģi Franku Valteru Štainmajeru, ziņo Reitera aģentūra. „Prezidenta V. Janukoviča priekšlikumi vēl nav sasnieguši to līmeni, kurš būtu pietiekams, lai uzskatītu tos par reformām”, – teica Kerijs.

Tāpat Dž. Kerijs atzīmēja, ka „ārējiem spēkiem” nav jāiejaucas konfliktā, un, ka Ukrainas tautas uzdevums ir noteikt tālāko valsts likteni. Tai pašā laikā ASV un Vācija turpina strādāt „plecu pie pleca” pie situācijas Ukrainā, viņš piebilda.

Kā ziņo rbc.ru, pēc Berlīnes vizītes ASV valsts sekretārs devās uz Minheni, kurā Ukrainas krīze kļūs par vienu no centrālajām Minhenes drošības konferences tēmām. Tiek gaidīts, ka konferences ietvaros, kura sāksies šodien, un turpināsies līdz 2. februārim, Dž. Kerijs tiksies ar Ukrainas opozīciju, kuru vidū būs Ukrainas demokrātijas reformu alianses līderis Vladimirs Kličko, frakcijas „Batjkivščina” vadītājs Arsēnijs Jaceņuks un citi.  


Написать комментарий

...jā, jā. Vajag pilsoņu karu, vai arī tūlītēja varas nodošanu Kerija izvirzītajam režīma pārvaldniekam.
...un es vēl brīnos kur pie mums rodas daži atsevišķi politiķi, kuru spriedumi līdzinās slimu cilvēku fantāzijām.... Acīm redzot "slima suņa murgiem" noticēt un citiem tos paust ļauj balstīšanās uz šādu "keriju" plāniņiem par vispasaules revolūciju eksportu visā pasaulē... Diemžēl teikt ka šī būtu labāka, mazāk nāvējoša kā to ko nemaz tik sen vadīja Internacionāle... nav nekāda pamata.