“Lightning” izsauc Gudļevski uz NHL

foto: mhl.khl.ru
foto: mhl.khl.ru

Nacionālās hokeja līgas klubs Tampabejas „Lightning” pēc ģenerālmenedžera Stīva Aizermana lēmuma komandas pamatvārtsargu savainojumu dēļ no fārmkluba Sirakjūzas „Crunch” izsaucis divus vārtsargus – Sedriku Dežardēnu un latvieti Kristeru Gudļevski.

„Lightning” iepriekšējā spēle pret „Senators” izvērtās tik neveiksmīga, ka tika ne vien zaudēts ar 3:5, bet savainojumus guva abi vārtsargi. Bens Bišops pēc nedaudz pārgalvīga izgājiena no vārtiem saskrējās ar savu aizsargu un maču noslēdza jau otrajā minūtē, bet pēc spēles tika atklāts, ka potītes traumu guvis viņa aizstājējs Andešs Lindbaks.

Paredzams gan, ka Bišopa savainojums nav pārāk nopietns, un jau tuvākajās dienās viņš spēs atgriezties ierindā, taču „Lightning” pašreizējā situācija bija pietiekami nopietna, lai no fārmkluba Amerikas hokeja līgā izsauktu uzreiz divus vārtsargus, arī 21 gadu veco latvieti Kristeru Gudļevski.

Kristeram Gudļevskim šis ir pirmais izsaukums uz NHL, savukārt Sedrikam Dežardēnam otrais šī mēneša laikā. Dežardēns savas karjeras laikā NHL vārtos stājies piecas reizes, vidēji ielaižot 2,14 vārtus.

Gudļevskis tikmēr savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā no ECHL bija aizcīnījies līdz AHL pamatvārtsarga vietai un aizvadījis 21 spēli AHL, vidēji ielaižot 2,78 vārtus. Četrās spēlēs viņš palicis sausā, kas ir dalīts labākais rādītājs visā Amerikas hokeja līgā.

Šonakt abi vārtsargi bija pieteikti „Crunch” spēlei, taču laukumā izgāja Dežardēns, kurš ielaida trīs vārtus un atvairīja 26 metienus, kamēr komanda piedzīvoja zaudējumu 1:3.

Savu nākamo spēli „Lightning” aizvadīs jau šovakar, pulksten 20:00 pēc Latvijas laika, kad viesosies Monreālā pie vienas no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām „Canadiens”. Pagaidām gan vēl nav skaidrs, vai pamatvārtsargs Bišops būs spējīgs piedalīties mačā, līdz ar to arī vēl skaidrs, kuru vārtsargu "Lightning" treneris Džons Kūpers izvēlēsies sūtīt laukumā.

Vēl pirms olimpiādes Tampabejas klubs aizvadīs mačus naktī uz piekto februāri pret „Wild”, naktī uz septīto februāri pret „Maple Leafs” un devītā februāra naktī pret „Red Wings”.


Написать комментарий