Šovakar pirmais Eirovīzijas nacionālais pusfināls

foto: F64/nra.lv
foto: F64/nra.lv

Eirovīzijas nacionālajos pusfinālos 1.februārī un 2.februārī bez konkursantiem uzstāsies arī dažādi latviešu mūziķi un viesi no Šveices, informē Eirovīzijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ārniece.

Nacionālajos pusfinālos koncertzālē "Palladium" divos koncertšovos noskaidros 12 dziesmas - finālistes, kas 22.februārī Ventspilī cīnīsies par ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu Kopenhāgenā, Dānijā.

1.februārī koncertā kopā ar konkursantiem uzstāsies grupa "Dzelzs vilks", aktieru ansamblis "Gapoljeri", folkmūziķes māsas Dimantas un hip hopa mūzikas izpildītājs "Pikaso" jeb Jānis Lipšāns.

2.februārī koncertā varēs dzirdēt 2012.gada Pasaules koru olimpiādes čempionu - vokālo ansambli "Latvian Voices", Aiju Andrejevu, grupu "Headline" un iepriekšējo Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku Koru karu uzvarētāju kori "Sola". Abus vakarus uzstāsies arī šveicieši "Sinplus", kas 2012.gadā pārstāvēja Šveici Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Azerbaidžānā.

Pusfināla koncertus Rīgā vadīs improvizācijas teātra aktieris Nauris Brikmanis un pasākumu vadītājs Ēriks Loks. Konkurss šogad noritēs "Made in Latvia" zīmē, jo visas konkursa dziesmas ir sacerējuši Latvijas autori.


Написать комментарий