Brīdina par stipru apledojumu sestdien pēcpusdienā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdienas, 1.februāra, pēcpusdienā atsevišķos rajonos gaidāms stiprs apledojums, brīdina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sestdienas rītā Vidzemē, Zemgalē un Kurzemē snieg, putina. Gaisa temperatūra ir no -10 līdz -4 grādiem pēc Celsija skalas.

Latvijas Valsts ceļi informē, ka braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem daudzviet Kurzemē, Zemgalē un valsts centrālajā daļā ir apgrūtināti.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ainažu, Bauskas, Jelgavas, Liepājas un Ventspils virzienos braukšana apgrūtināta, autoceļi sniegoti, brauktuves tīra un kaisa, Daugavpils virzienā apgrūtināta braukšana posmā Rīga - Ogre, brauktuve vietām sniegota, Veclaicenes virzienā apgrūtināta braukšana ir posmā Rīga - Līgatne, kur brauktuve vietām sniegota, kā arī Valmieras virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Murjāņi - Braslas tilts, brauktuve vietām sniegota.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus Jelgavas, Bauskas, Rīgas, Dobeles, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma, Ventspils un Limbažu apkaimēs.

Brauktuves sniegotas, vietām  veidojas sniega sanesumi, tās tiek tīrītas un kaisītas.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, Latvijas Valsts ceļi aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.


Написать комментарий