Jaunais tramvaju iepirkumu konkurss tiek atlikts: lēmums par papildfinansējumu nav pieņemts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā kļuva zināms Daugavpils domes 3. februāra preses konferencē, ministrijas atbilde par tramvaju iepirkuma papildfinansējumu vēl nav saņemta, bet konkursu, kuru tika plānots izsludināt janvārī, tagad tiek plānots izsludināt februārī.

Runājot par to, kam tiek plānots novirzīt papildfinansējumu, domē paziņoja, ka papildlīdzekļi ļaus gan palielināt tramvaju skaitu, gan uzlabot vagonu kvalitāti.

J. Lāčplēsis paziņoja, ka iepirkumu tiek plānots sadalīt daļās. Lai konkurss noritētu veiksmīgi, mērs šonedēļ plāno tikties ar satiksmes ministru un konkrētāk apspriest jautājumus, kuri attiecas uz papildfinansējuma saņemšanas iespējām un apjomiem.

Vai jaunā uzņēmuma „Daugavpils satiksme” valdes locekļa, kurš nodarbosies ar tramvaju infrastruktūras modernizācijas projektu, iecelšana ir saistīta ar to, ka domes vadība nav apmierināta ar to, kā iepriekš tika realizēta projekta kontrole? Atbildot uz šo jautājumu, mērs paziņoja, ka projekta termiņi ir ļoti nelieli, bet atbildība – liela, tādēļ problēmu operatīvākai risināšanai, ātrākai lēmumu pieņemšanai un darba uzlabošanai ar ministrijām ir iecelts jaunais valdes loceklis, kurš strādās ciešā kontaktā ar pārējiem valdes locekļiem, kas ļaus veiksmīgi noslēgt projektu. 

 


 


Написать комментарий