Daugavpils piektklasnieki nosvinēja slavenās latviešu rakstnieces 100 gadu jubileju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 3.februārī, Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) apbalvoja mūsu pilsētas piektklasniekus – radošā konkursa, kas bija veltīts bērnu rakstnieces un ilustratores Margaritas Stārastes 100 gadu jubilejai, uzvarētājus un dalībniekus.

Rakstnieces un ilustratores dzimšanas diena bija 2.februārī, bet 3.februārī pilsētas skolēniem pasniedza diplomus, Pateicības rakstus un grāmatas par to, ka viņi piedalījās konkursā un iztēlojās slavenākā rakstnieces personāža – Zīļuka piedzīvojumus Daugavpilī.

Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes rīkotajā konkursā piedalījās piektklasnieki no deviņām pilsētas skolām, un žūrijas vērtējumam bija iesniegti apmēram 30 stāsti un zīmējumi.

Konkursa ietvaros skolēniem bija jāsacer un jāilustrē neliela pasaka par Zīļuka piedzīvojumiem Daugavpilī. Bērni šo uzdevumu bija izpildījuši ļoti radoši, un Zīļuks apmeklēja vairākas mūsu pilsētas skaistākās vietas: Cietoksni, Marka Rotko mākslas centru, Dubrovina parku, Vienības laukumu, Rīgas ielu, Ledus halli.

Visaktīvāk radošajā konkursā piedalījās 3. un 9.vidusskolu, kā arī Krievu vidusskolas-liceja 5.klašu skolēni. Konkursa mākslinieciskajā daļā 1.vietu ieguva Krievu vidusskolas-liceja pārstāvji Jūlija Zabrodina un Artjoms Melihovs, bet stāstu konkursā par uzvarētājiem kļuva 15.vidusskolas, Centra vidusskolas radošās komandas un 3.vidusskolas skolniece Evita Mileniča.

Viens no konkursa uzvarētājiem – Artjoms Melihovs pastāstīja, ka nodarbojas ne tikai ar zīmēšanu, bet arī ar linogravīru – savdabīgu grafikas veidu, kurā tiek izmantots linolejs.

Pēc 3.vietas ieguvēja 9.vidusskolas piektklasnieka Jegora Loginova vārdiem, viņa Zīļuks bija devies uz Ledus halli, jo skolēns jau trīs gadus nodarbojas ar hokeju un savu dzīvi vēlas saistīt ar sportu.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde visiem radošā konkursa dalībniekiem uzdāvināja koši noformēto konkursa darbu – stāstu un zīmējumu – krājumu.

Šomēnes LCB filiālēs notiks vairāki M.Stārastes jubilejai veltīti pasākumi. Plašāka informācija pieejama šeit.



Написать комментарий