Speciālisti sola, ka pirmais pilnais Daugavpils Marka Rotko mākslas centra darbības gads būs vēl grandiozāks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 3.februārī, Daugavpils pilsētas domē notikušajā preses konferencē Marka Rotko mākslas centra direktora vietnieks Māris Čačka pastāstīja par Centra nākotnes plāniem.

Pēc viņa vārdiem, Starptautiskajā sieviešu dienā – 8.martā – latviešu mākslinieka Ilgvara Zalāna darbu izstādi „Tilti” nomainīs jauna ekspozīcija.
„Mūsu Centra apmeklētājus šajā izstāžu sezonā gaida vairāki pārsteigumi. Visus noslēpumus neatklāšu, bet šis gads būs pasākumu bagāts. Piemēram, nodemonstrēsim savas sadarbības ar Marka Šagāla muzeju Vitebskā rezultātus un piedāvāsim izstādi no šī muzeja kolekcijas.

Tāpat maijā kopā ar Cietoksni piedalīsimies akcijā „Muzeju nakts”, tādēļ daudzus varētu ieinteresēt mūsu neparasti piedāvājumi”, paziņoja M.Čačka.
Mākslas centra mārketinga speciāliste Inga Goldberga piebilda, ka saistībā ar pasākumiem, kuri notiks Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas aktivitāšu ietvaros, Marka Rotko dzimšanas dienā notiks liela konference.

„Protams, mums ir svarīga starptautiskā interese par M.Rotko personību. Daugavpilī plānots organizēt zinātnisko konferenci, tiesa, ne tik lielu, kā galvaspilsētā. Tā būs lieliska iespēja parādīt gan mūsu pilsētu, gan Centru. Turklāt visi pasākumi akcijas „Rīga-2014” ietvaros tiek finansēti no galvaspilsētas budžeta un līdzfinansējums nav nepieciešams”, paskaidroja I.Goldberga.


Написать комментарий